Gå til sidens hovedinnhold

Fotballåret med alternative briller

Slik kan man også se på fotballåret 2008!

1. Årets julenisse (1)
Roald Bruun-Hansen

Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hansen ble sittende igjen med skjegget i postkasse, og blottet for målscorere, da Odion Ighalo valgte Udinese framfor Brann.

2. Årets julenisse (2)
Landslaget

Det startet med tre baklengs, først mot Wales, så mot Montenegro. Åtte kamper, ingen seire ble resultatet. Gavepakkene ble delt ut i øst og vest – og til slutt takket Åge Hareide for seg. Trøsten? Tidligere har keeperne stått for de fleste av landslagets førjulsgaver, men i Jon Knudsen har man - foreløpig - fått en sisteskanse som er tabbefri på landslaget.

3. Årets pressemelding
LSK-spillerne

«Spillergruppa stiller seg 100 prosent bak Tom Nordlie», skrev Lillestrøm-spillerne på klubbens hjemmeside. Fire uker senere gikk den samme spillergruppen til LSK-ledelsen og krevde Lillestrøm-trenerens avgang - og Nordlie gikk.

4. Årets hype
Per Morten Haugen

«Han er den beste spissen som har kommet fra Brasil - noen gang!» Det sa FFKs sportssjef Per Morten Haugen om nysigneringen Éverton. Åtte kamper og et mål er hva brassen endte opp med i årets serie. Bare marginalt dårligere enn Pelé, altså ...

5. Årets klem
Jan Åge Fjørtoft og Tom Nordlie

Da det blåste som verst mellom de to LSK-profilene vant Lillestrøm en sjelden kamp – hjemme mot Viking. Den påfølgende klemmen mellom de to ble årets mest omtalte, og sågar analysert av eksperter på kroppsspråk.

6. Årets nye hatt
Steinar Nilsen

I august sa Steinar Nielsen at Morten Moldskred var verdt minst det dobbelte da Brann bød syv millioner for spissen. I desember la Brann, nå med Nilsen som trener, inn et nytt bud. Det var på fem millioner kroner. – En svært fornuftig pris, het det da fra Nilsen.

7. Årets sinnatagg
Vidar Riseth

Tok over TV2-intervjuet etter Brann-Lillestrøm, og kjørte en monolog på nesten fire minutter hvor han skjelte ut TV-kanalen etter noter. Riseth er beviset på at alder er ingen hindring - få spillere i landet har LSK-stopperens engasjement. Se utbruddet her.

8. Årets snuoperasjon
Kongsvinger ved Tom Nordlie

Kongsvinger hadde fire strake tap da Nordlie kom til Gjemselund, og sto med begge beina i nedrykksstriden. Halvannen måned senere hadde rødtrøyene seks strake seirer og fornyet kontrakt. Nordlie-effekten må aldri undervurderes.

9. Årets dom
NFF

Fotballforbundet ga Leonardo Ferreira da Silva to kampers karantene for nedskallingen av Abgar Barsom. NFF mente brassen var uaktsom, og at «allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier en relativt streng reaksjon». De fleste var enig i konklusjonen, de færreste i dommen.

10. Årets mål
Alanzinho

Hvor starter man? Stabæk-juvelen kjørte slalåm mellom de fleste av årets Tippeliga-forsvarere, og endte til slutt med ni seriemål. Målet hjemme mot Aalesund var kanskje det beste av dem alle. Aalesund-forsvarerne lå strødd, greide aldri å reise seg, og måtte ut i kvalifisering. Se målet her.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken