RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballavgjørelse snart i mål

Sist oppdatert:
Fredag kan Royal League være historie.

Torsdag avgjøres fremtiden til Royal League. Blir ikke tv-kanalene enige, kan hele fotballturneringen være historie.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

På tross av dødsdommer fra pressen kjemper Royal League om livets rett, skriver danske Politiken.

TV 2 vurderer
Den skandinaviske ligaen har lenge slitt med seeroppslutning og manglende kommersiell verdi. Det har medført at de tre SBS-eide tv-kanalene TVNorge, svenske Kanal 5 og danske Kanal 5 har gått i aktive forhandlinger med ligaen om endringer i strukturen.

TVNorge og svenske Kanal 5 har senere hoppet av som tv-partnere for ligaen. Men fortsatt håper Royal League på å få til en løsning og har frem til torsdag å få på plass tv-partnere. Uten å få sendt kampene på tv vil ligaen trolig dø ut.

Les også: Royal League sliter uten tv-partner

I Norge sitter Viasat-systemet med TV3 og Viasat 4 på gjerdet og vurderer ligaen. Det samme gjør TV 2.

- Det er en form for dialog. Jeg konstaterer at Royal League føler at de har lyst til å gå en siste runde, sier sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, til NA24 Propaganda.

Sverige spikeren?
For TV 2 vil Royal League kunne fylle betalingskanalen TV 2 Sport med ytterligere innhold.

- Ja, vi har sagt hele veien at vi har en viss form for interesse, men jeg tror problemstillingen ligger i Sverige, sier Taalesen.

I Sverige skal interessen for ligaen være kjølig blant tv-kanalene. Etter det NA24 Propaganda forstår skal Viasat og TV3 i Sverige ikke være spesielt interessert i ligaen da kringkasteren har Champions League som er en atskillig mer attraktiv liga målt i seere.

Hva TV4 vurderer i denne sammenhengen er usikkert, men det er på det rene at kringkasteren nylig lanserte en ny sportskanal - TV4 Sport.

De norske klubbene har lagt ligaen død fordi det ikke er noen tv-avtale på plass. Det har de danske og svenske klubbene avvist. Torsdag har ligaen satt deadline for å få på plass avtaler. Er de ikke det er en skandinavisk fotballiga en saga blott.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere