Gå til sidens hovedinnhold

Fotballboss i mafiaavhør

Politiet ville snakke nærmere med presidenten til Palermo om den italienske mafiaen.

Den italienske Serie A-klubben skal ifølge det italienske politiet ha blitt truet av den sicilianske mafiaen. Dette har kommet fram i forbindelse med arrestasjonen av de to fotballagentene, Giovanni Pecoraro og Marcello Trapani, melder Goal.com.

Telefonavlytting av de to har avslørt at de hadde en tilknytning til «Lo Piccolo»-klanen.

Lo Piccolo-klanen styres av Salvatore Lo Piccolo, som blir sett på som en av de mest mektige mafiabossene på Sicilia. Lo Piccolo ble selv arrestert i november i 2007.

Lo Piccolo-klanen skal ha ønsket å bli involvert i Palermos bygging av ny stadion og nytt kjøpesenter i sentrum av byen Palermo, fordi de så gode muligheter til å tjene penger på de nye prosjektene. Politietterforskningen viser videre at president Maurizio Zamparini og den tidligere sportsdirektøren i Palermo, Rino Foschi, nektet å samarbeide med mafiaen.

Zamparini er nå i Roma, hvor han blir avhørt av Italias svar på Økokrim om sine mulige tilknytninger til mafiaen.

De to fotballagentene som ble arrestert, skal ha presset Zamparini og Foschi til å bruke mafiastyrte entreprenører til å bygge fotballstadionet og kjøpesenteret, slik at mafiaen kunne tjene penger på det.

Det er ikke mange dagene siden Palermo og Zamparini var oppe i en annen sak i forbindelse med mafiatilknytning. Den gang handlet det om at mafiaen skulle ha krevd penger av klubben etter salget av spissen Amauri til Juventus for 24,8 millioner euro.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken