RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballdrømmen brister

Sist oppdatert:
Vanligvis pleier «Pro Evolution Soccer» å knuse all motstand, men ikke i år.

(Spillmagasinet): «Pro Evolution Soccer» har alltid vært fotballfansens førstevalg, EA og deres «FIFA»-serie har aldri klart å matche Konamis fotballspill.

«PES»-spillene er kjent for å by på den mest realistiske fotballopplevelsen du kan få tak i.

Se bildene fra spillet i bunn av artikkelen.

Hvilt på laurbærene

I år er kampsituasjonen annerledes, for med «FIFA 07» har EA endelig skjønt fotball.

Les også:Fotball slik det skal spilles.

Konami har derimot tatt det med ro, fikset litt hist og pist, ødelagt noe og gjort et utrolig tafatt forsøk på å implementere en Live-del.

Lite velpolert

«Pro Evolution Soccer 6» er det minst velpolerte «PES»-spillet på mange år. For eksempel er dommeren like skummel som politimester Bastian, vi har sett utrolig mange stygge taklinger som ikke får noen konsekvens - i beste fall tilsnakk.

I tillegg har lagkameratene dine blitt dårligere, både utespillere og keepere gjør tabber som du hadde blitt skutt for i virkeligheten. Heldigvis oppfører de seg som oftest ok, men litt for ofte går alt på tverke.

Som i virkeligheten

Bortsett fra de feilene er selve spillet mer eller mindre likt «Pro Evolution Soccer 5», med andre ord er «PES 6» noe av det nærmeste du kommer en tur på løkka.

De eneste forandringene vi har oppdaget er at spillerne løper litt tregere, og at langskudd og finter er vanskeligere.

Hvis du ikke har spilt noen av de andre «PES»-spillene, har du mange timer med trening foran deg. Det tar lang tid å mestre «PES 6», men heldigvis er det å se spillerne lystre ditt minste lille vink og score de lekreste målene verdt alt slitet.

Mye å gjøre

På spillmodusfronten byr «PES 6» på omtrent det samme som forgjengeren. Du kan spille enkeltkamper, turneringer og delta i en svær liga, spillet varer helt til «PES 7».

I «PES 6» kan du spille over Xbox Live, men den modusen er så dårlig implementert at det knapt finnes ord. Vi har prøvd en hel haug ganger, men vi har aldri fått den til å fungere skikkelig.

Ikke særlig pent

Teknisk er spillet alt annet enn vakkert. Målt opp mot «FIFA 07» sine nydelige spillere, realistiske animasjoner og flotte lydbilde, blir «PES 6» som en flau fjert i motvind å regne.

Det både ser og høres ut som et PS2-spill, med andre ord er det langt unna det vi forventer på Xbox 360.

Det nærmest en kommer fotball

Alt i alt sitter vi igjen med et fotballspill som ikke er spesielt vakkert og som inneholder en del feil, men som fortsatt er det nærmest en kommer ekte fotball.

En ting er likevel sikkert, hvis ikke Konami skjerper seg så blir EA den neste fotballkongen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere