Gå til sidens hovedinnhold

Fotballekspert vil si unnskyld til Solskjærs rekordkjøp

Den tidligere fotballprofilen Paul Merson røper at han har tatt kontakt med Manchester United-stjernen Harry Maguire for å beklage egne uttalelser.

Maguire ble verdens dyreste forsvarsspiller da Ole Gunnar Solskjær og Manchester United betalte Leicester 80 millioner pund for å hente ham til Old Trafford tidligere i sommer.

Lørdag fikk den engelske landslagsprofilen ligadebuten for sin nye klubb, og Maguire var strålende i 4-0-nedsablingen av Chelsea.

Mindre enn 24 timer tidligere hadde Sky Sports-ekspert Paul Merson felt en knallhard dom over Solskjærs rekordkjøp. På direkten kalte han Maguires prislapp «latterlig», og mer enn antydet at 26-åringen ikke var verdt pengene.

– Jeg har sett gode forsvarere få ødelagt karrieren av slike overganger. De forlater en klubb som spiller på en viss måte til fordel for en annen der de ikke passer helt inn, og dermed blir de avslørt, sa Merson ifølge Daily Express.

Etter å ha sett Maguire i aksjon mot Chelsea ser han annerledes på saken.

Les også

Solskjær får skryt for ny taktikk

Vil si unnskyld

Mandag deltok Merson i Sky Sports-podkasten «The Debate». Der innrømmet han å ha forsøkt å kontakte Maguire for å beklage uttalelsene sine i forkant av serieåpningen.

– Jeg synes han var stødig mot Chelsea. Han tar styringen, har den rette tilstedeværelsen, han ser ut som en midtstopper, og han gjør seg ikke bort. Han spilte veldig godt, sa Merson ifølge Daily Express.

– Jeg har forsøkt å få tak i ham i dag, og skal snakke med ham i morgen. Han tekstet meg tilbake, fortsatte fotballeksperten.

Han vedgikk også at han lørdag var vel kritisk til mannen Ole Gunnar Solskjærs håper skal bli den nye forsvarssjefen i Manchester United.

– Det jeg ønsket å si, kom ikke ut slik jeg tenkte det skulle. Jeg synes det var mye penger, men jeg ga ham ikke æren han fortjener med tanke på hvor god han er, sa Merson.

Over streken

Den tidligere Premier League-profilen vedgikk at han skjøt over mål med lørdagens kritikk.

– Jeg gikk over streken, og det skal jeg være den første til å innrømme, sa han.

Maguires opptreden mot Chelsea styrker garantert Solskjærs håp og tro på at Maguire skal løse klubbens mangeårige defensive problemer.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken