Gå til sidens hovedinnhold

Fotballen er tilbake: Nettavisen viser Ekstraklasa

Fra slutten av mai blir det igjen direktesendt toppfotball på Nettavisen Direktesport.

Nettavisen Direktesport og Amedia har sikret rettighetene til å vise kamper fra den polske eliteserien, bedre kjent som Ekstraklasa, i Norge.

Det betyr at så fort korona-pausen oppheves i Polen i slutten av mai, vil du igjen kunne se toppfotball på Direktesport.no.

For å få tilgang til kampene trenger du Nettavisen Pluss.

Kampanje: Få 1 måned med Nettavisen Pluss for 1 krone

Åpner med storkamp

Nettavisen Direktesport vil vise flere kamper fra hver runde av den polske serien, og allerede lørdag 30. mai kommer det en virkelig storkamp når Lech og Legia møtes klokka 20.00.

Legia leder serien, mens Lech jager bak på tredjeplass. Oppgjørene mellom de to storlagene har historisk bydd på høy temperatur og mye lidenskap. Slik blir det trolig også når spillesugne spillere står klare på matta på Stadion Poznan.

Disse kampene vises fra runde 27:

29. mai kl. 20.30: Pogoń Szczecin - KGHM Zagłębie Lubin

30. mai kl. 20.00: Lech Poznań - Legia Warszawa

31. mai kl.17.30: Lechia Gdańsk - Arka Gdynia

Alle de direktesendte kampene vil man finne her.

Få tilgang: Få 1 måned med Nettavisen Pluss for 1 krone

Nordmenn i aksjon

I den polske serien er det for tiden to nordmenn som spiller. Thomas Rogne, også kjent som Ada Hegerbergs mann, spiller for Lech Poznan. Rogne har tidligere spilt for Celtic, Wigan og IFK Göteborg før han i 2018 signerte for Lech.

Tidligere Kristiansund-spiller Torgil Gjertsen forlot Eliteserien til fordel for Wisla Plock og spill i Ekstraklasa foran denne sesongen. Gjertsens lag lå på en tiendeplass i serien da korona-krisen inntraff og satte det aller meste av fotballspill på vent.

Gjertsen og hans Wisla Plock er imidlertid kun ett poeng bak åttendeplassen som vil gi en plass i mesterskapsserien når tabellen etter hvert deles i to: mesterskapsserien og nedrykksserien.

Også på toppscorerlisten finner man en gammel kjenning for norske fotballfans. Danske Christian Gytkjær er toppscorer i ligaen med sine 15 mål. Gytkjær har fortid i både Haugesund og Rosenborg, og hadde også et opphold i 1860 München før han skrev under og ble lagkamerat med Rogne i Lech Poznan.

Kampanje: Få 1 måned med Nettavisen Pluss for 1 krone

Slik får du tilgang til kampene

For å se de direktesendte kampene trenger du et Nettavisen Pluss-abonnement.

Det oppretter du ved å registrere deg her.

Ved kjøp på nett må man opprette en aID-bruker selv og man må registrere seg med navn, norsk mobilnummer, epost og fødselsdato. Hvis man ikke har norsk mobilnummer kan kundesenteret opprette en aID-bruker manuelt uten norsk mobilnummer. En epost kan sendes til kundeserivce@aid.no) med informasjon om navn, epost og fødeselsdato. Merk at denne eposten er bemannet mandag til fredag kl 8-16.

Slik ser du Direktesport på smart-TV

Med vår smart-TV-app kan du se Nettavisen direktesport på Apple TV, Samsung og LG. Du installerer tv-appen der du finner appene på din enhet.

For å se Direktesport på din smart-tv trenger du et abonnement på Nettavisen Pluss. Det får du her.

Du kan også se Nettavisen Direktesport med Chromecast.

Les også: Slik får du sett sport fra Nettavisen på din smart-TV

Kommentarer til denne saken