RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballen vant alt

Sist oppdatert:
Klart mest interessant for tv-seerne denne helgen.

Oppgjøret mellom Brann og VIF, Sandefjord - Viking og Community Shield-kampen mellom Manchester United og Chelsea var vinnere på hver sin kanal denne helgen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Storoppgjør
På TV 2 var det klart kampen mellom Bergen og Oslo i form av Brann mot VIF som trakk flest seere til kanalen. I gjennomsnitt fulgte 546.000 seere kampen søndag kveld. Det ga TV 2 en markedsandel på 48,8 prosent da kampen gikk.

Gode gamle Crocodile Dundee klatret opp til annenplass med den andre filmen i serien om den australske krokodillejegeren. I snitt fulgte 497.000 seere programmet, det betyr at annenhver tv-seer på lørdagen fulgte filmen og ga kanalen en markedsandel på 51,1 prosent.

Fredagens episode av Mord og mysterier tronet på henholdsvis tredje og fjerdeplass med 365.000 og 334.000 seere, med beste markedsandel på den mest sette på 40,5 prosent.

Gamle karer om igjen
Også hos lillesøster TV 2 Zebra er det fotballen som stikker av med vandrepokalen etter helgen. Kampen mellom Sandefjord og Viking samlet 117.000 seere på kanalen. Det ga Zebra en markedsandel på 15,9 prosent da kampen ble sendt søndag ettermiddag.

På annenplass kommer kanskje overraskende på mange gamle episoder av Mot i brøstet. Serien er fortsatt populær, men havner likevel et godt stykke bak fotballkampen. I gjennomsnitt fulgte 54.000 seere episoden som gikk fredag, hvilket ga TV 2 Zebra en markedsandel på åtte prosent.

Kamp på topp
Som hos konkurrent TV 2 var det fotball som var mest interessant blant seerne til TV3 søndag. Kanalen sliter med å få ut tallene fra fredag og lørdag.

Kampen mellom Manchester United og Chelsea samlet 86.000 seere. Det nådde til annenplass på TV3 søndag og en markedsandel på 23,2 prosent.

For på første kom studiodelen rundt Community Shield-oppgjøret. Onside-magasinet til TV3 samlet 92.000 seere og gav TV3 en markedsandel på 22 prosent..

Det tredje mest sette programmet på kanalen var filmen Welcome to Mooseport. Filmen samlet 65.000 seere søndag kveld.

Englestemmen
NRK1 var det portrettet om sangeren Jan Werner Danielsen som fikk største seeroppslutning denne helgen. Programmet som ga kanalen avspark for prime-time på lørdagskvelden samlet 403.000 seere, og dermed fikk kanalen en markedsandel i det nasjonale fjernsynsuniverset på 43,3 prosent.

Med like mange seere fikk søndagsfilmen the Aviator om filmskaper og flybygger Howard Hughes, men flere så på tv da filmen gikk og fikk en lavere markedsandel på 39,3 prosent.

Med 393.000 seere havnet fredagens reprise av «Der ingen skulle tro nokon kunne bu» på en tredjeplass over NRK1s mest sette program denne helgen. Nesten 60 prosent av de over 12 år som så på tv på dette tidspunktet fulgte serien.

NA24 Propaganda har enn så lenge ikke mottatt seertallene fra TVNorge, men vil oppdatere artikkelen når de foreligger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere