Gå til sidens hovedinnhold

Fotballens ekte menn på lørdagskupongen

Kamper fra engelsk League One og League Two er er tippernes utfordring lørdag. Sjekk våre tippetips.

Med full runde i EM-kvalifiseringen både i går og tirsdag til uken, er det pause i alle store ligaer denne helgen og Norsk Tipping gir det norske en lørdagskupong fra de lavere divisjoner i England denne lørdagen og da lukter det garantert store penger for de som treffer tolv rette.

Les også:
Oddstips 1: En klink hockeyvinner
Oddstips 2: Frankrike vinner
V75 jackpot: Håkon guider deg mot millionene
Få oversikt: Lesernes oddstips lørdag

1. Plymouth - Charlton
Lørdagskupongen innledes med to lag om til en viss grad er kjente for oss nordmenn. Hjemmelaget Plymouth har innledet med bemerkelsesverdige 1-1-3 på hjemmebane og 2-2-1 på bortebane. Onismor Bhasera (Zimbabwe), Rory Fallon (New Zealand) og Rory Patterson (Nord-Irland) er alle på landslagsoppdrag og formen viser variable 2-1-2 på de fem siste. Charlton var med i tetkampen i League One stort sett gjennom hele fjorårssesongen og er ventet i toppen også i år. Har ikke imponert borte med 1-1-3 og må forbedre borteformen dersom ikke opprykksambisjonene skal ryke. Ikke spesielt store problemer med mannnskapet. En helt åpen affære dette, slik vi ser, men vi setter H'en i utgang.

2. Southampton - Tranmere
En forferdelig start for en av de store opprykksfavorittene, men de tre siste kampene har innbragt sju poeng og tabellklatringen er nok startet nå. Storscorer Rickie Lambert er endelig tilbake fra skade og scoret naturligvis begge målene i 2-0 seieren over topplaget Bournemouth sist lørdag. Svært lovende Nicholas Bignall ble fredag hentet på lån fra Reading og er en sannsynlig makker til Lambert lørdag, da flere av de andre spissene sliter med skader. Ellers er ikke Soton' så verst stilt på skadefronten. Da er det verre stilt med Tranmere som fortsatt sliter med store skadeproblemer. Tross dette vant laget svært overraskende borte mot Bristol Rovers sist helg. Liverpool-lagets andre seier for sesongen. Så mange som sju mann ser ut til å mangle lørdag, og selv i ekstremt ufortsigbare League One ligner Southampton kupongens sikreste kamp. H.

3. Brentford - Oldham
To tap på rappen ble straffen for hjemmelaget etter den heroiske innsatsen mot Everton i Carling Cup, men sist helg ble det endelig en bejublet seier igjen hjemme mot Charlton. Den viktige spissen Charlie MacDonald er ventet tilbake etter å ha mistet de tre siste kampene. Bortelaget Oldham trenes av velkjente Paul Dickov og har snodige 1-5-2 på sine åtte siste bortekamper. Har møtt flere av topplagene den siste tiden, men har svært viktige fravær lørdag. Warren Feeney (Nord-Irland), Kirk Millar (Nord-Irland U19) og Rodrigue Dikaba (Kongo) er alle på landslagsoppdrag og slik sett kunne Oldham fått kampen utsatt. Men av hensyn til sine supportere som allerede har bestilt reise og billetter til kampen har man valgt å ikke be om at kampen utsettes. Således er det et svekket Oldham lørdag mot et oppadgående Brentford og i mangel av gode alternativer prøver vi sikker H i kamp 3.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

4. Hartlepool - Peterborough
Nok et hjemmelag med en svært spesiell statistikk denne sesongen. 1-1-3 og 6-15 i målforskjell på hjemmebane, mens bortestatsen viser enda mer merkverdige 2-2-1 og 3-1 i målforskjell. Femten baklengs på hjemmebane på fem hjemmekamper og oppsiktsvekkende ett baklengsmål på fem bortekamper. Ikke lett å bli klok på slikt. Peterborough har innledet sterkt etter nedrykket og innehar andreplassen på tabellen og har brukbare 2-1-2 på bortebane. Hjemmelaget Hartlepool gjorde endel forandringer i midtukens cupkamp hjemme mot Bradford (vant 1-0), men er ventet å stille med samme mannskap som tok en sterk borteseier mot Plymouth sist lørdag (vant 1-0). 1-2 og 1-0 i siste innbyrdes mellom disse. B i utgang, men på større systemer er trolig alle tegn riktig.

5. Carlisle - Notts County
To lag som er ventet å kjempe på øvre halvdel. 2-2-1 er hjemmestatsen til Carlisle som fortsatt har noen skader. Bortelaget Notts County fikk sin fjerde utvisning på rad i hjemmetapet mot Sheffield Wednesday sist lørdag og dermed er både Alan Judge og Neal Bishop, begge midtbane, i fryseboksen denne lørdagen. Den viktige spissen Ben Burgess er igjen ute og vi synes hjemmelaget Carlisle sitter med de beste kortene her og setter H i utgang.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

6. Colchester - Huddersfield
Flere viktige forsvarsspillere returnerer for hjemmelaget til lørdagens dyst. Colchester står med 1-4-0 på hjemmebane og innehar i øyeblikket sjetteplassen på tabellen. Formen viser 2-5-0 på siste sju, så det kan være lønnsomt å spille uavgjort når Colchester er i sving. Huddersfield må unnvære midtbanespilleren Scott Airfield som er på landslagsoppdrag med Skottland U-21. Bortestatsen viser 2-0-3 og Hudds har tre strake tap i serien. Vi må nesten sette U i utgang her, men alle tegn synes nødvendig på de større systemene.

7. Walsall - Exeter
Fryktelig form på hjemmelaget med seks tap på de siste sju seriekampene og kun ett poeng innspilt. Men mannskapsmessig er det positive nyheter foran hjemmemøtet med Exeter. To nye spillere er hentet på lån, Martin Devaney (a) fra Barnsley og Andrew Davies (f) fra Stoke. I tillegg er kaptein og spiss Darren Byfield friskmeldt og etter sju uker på sidelinjen er også viktige Steve Jones tilbake. Et markant styrket Walsall altså. 4-2-1 viser kampformen til bortelaget Exeter og det er forholdsvis lite skader i troppen. Et forsterket Walsall mot et formsterkt Exeter. Vi må prøve H i utgang, men dette er HUB.

8. Rochdale - Yeovil
4-2-1 er fasiten på siste sju for play-off kandidaten Rochdale. Tapet kom sist helg mot formsterke Exeter, men det var altså på bortebane. Er normalt veldig stødige på hjemmebane, men har foreløpig ikke bedre enn 2-2-1 hjemme. Ingen store mannskapsroblemer. Bortelaget Yeovil har hatt en sesonginnledning på det jevne. 2-2-4 på de åtte siste, men seirene har kommet mot bunnlagene Tranmere og Walsall. Kaptein Craig Alcock kan være tilbake lørdag, og ellers er det ikke spesielle skadeproblemer hos Yeovil som har 1-1-3 borte og får det tøft lørdag. Vi spiller et normalt sterkt hjemmelag som sikker H.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

9. MK Dons - Dagenham
Dietmar Hamann tilbringer altså sin pensjonisttilværelse i MK Dons og er ikke engang bankers på laget. Elleve av totalt fjorten poeng er hentet på hjemmebane av Mk Dons (3-2-0) og formen er svært middelmådige 1-2-2. Spissen Sam Baldock er ventet tilbake etter seks uker på sidelinjen og ellers er det meste greit for manager Karl Robinson og hans mannskap. Dagenham tok en sterk hjemmeseier mot Swindon sist lørdag, men har ellers gjort seg lite bemerket denne sesongen. Spesielt på bortebane der statsen så langt viser 0-2-3. Men Dagenham er uten tap på sine fire siste, og det inkluderer tøffe bortekamper mot Charlton og Colchester så formkurven er oppadgående. Hjemmelaget blir for stor favoritt her, og vi drar med en U for sikkerhets skyld.

10. Sheffield Wednesday - Leyton Orient
Med en solid tropp er det naturligvis ventet at Sheffield Wednesday skal være med i teten, men innledningen har vært varierende. Kanskje det er for mange spillere å velge blant og at det derfor tar tid å finne den riktige elleveren? Så gode spillere som Clinton Morrison og Marcus Tudgay er blant flere gode som ikke nødvendigvis er i startelleveren, men benkes. Leyton orient står med 0-2-3 borte og vi tror de får trøbbel her og bruker Wednesdak som sikker H.

11. Hereford - Port Vale
Tilsynelatende allerede fortapte Hereford (1-2-7) etter ti spilte kamper mot svært godtgående Port Vale. Det ligner en klink vinner dette. Port Vale gjorde sju forandringer til tirsdagens bortemøte i cupen mot League One-laget Carlisle, men holdt likevel uavgjort til ordinær tid. Nå er det fullt og toppet lag igjen og bortestatsen viser strålende 4-0-1 og 10-3 i målforskjell. Den nye Hereford-manageren Jamie Pitman har en formidabel jobb foran seg for å berge Hereford. Vi tror ikke oppturen starter lørdag og bruker ren B i kamp 11.

12. Crewe - Torquay
Fortsatt legendariske Dario Gradi holder koken som Crewe-manager og underholdningsverdien er det fremdeles lite å utsette på. Målene hagler inne i begge retninger og sist helg ble 4-1 ledelse borte mot Chesterfield til sluttresultat 5-5. I tirsdagens cupkamp mot Macclesfield endte det 4-2. Ligaformen er ellers bra med 1-6-0, mens bortelaget Torquay har sovnet helt hen etter en positiv start og står med 0-3-4 på sine sju siste matcher. Manager Paul Buckle har ingen midler å bruke og selv spillere på lån kan bli vanskelig å hente inn. Denne kampen kan ende med hva som helst.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 09.10.2010 15:55
1. Plymouth - Charlton H B
2. Southampton - Tranmere H
3. Brentford - Oldham H
4. Hartlepool - Peterborough U B
5. Carlisle - Notts County H U
6. Colchester - Huddersfield H U
7. Walsall - Exeter H U B
8. Rochdale - Yeovil H
9. MK Dons - Dagenham & Redb H U
10. Sheffield Wedne - Leyton Orient H
11. Hereford - Port Vale B
12. Crewe Alexandra - Torquay B

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 09.10.2010 15:55
1. Plymouth - Charlton H U B
2. Southampton - Tranmere H
3. Brentford - Oldham H
4. Hartlepool - Peterborough H U B
5. Carlisle - Notts County H U B
6. Colchester - Huddersfield H U B
7. Walsall - Exeter H U B
8. Rochdale - Yeovil H
9. MK Dons - Dagenham & Redb H U
10. Sheffield Wedne - Leyton Orient H
11. Hereford - Port Vale B
12. Crewe Alexandra - Torquay B
HTML EMBED