RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballhelt blir TV-helt

Foto: Marius Vik/Nettavisen
TV 2 får ny fotballekspert. Inn kommer en av Tippeligaens største profiler i 2006. Sjekk hvem han er.

(iOslo.no): Etter at Tom Henning Hovi la opp etter forrige sesong har han vært usikker på hva han skulle jobbe med i fortsettelsen. Etter en henvendelse fra TV 2 takket han ja til å prøve seg som sidekommentator, studioekspert og arenareporter.

270 kamper
- Jeg har takket ja til å være litt med rundt fotballsendingene til TV 2. Jeg kommer til å være med noen helger. Blant annet skal jeg være med som studioekspert og arenareporter. Det virker spennende så får vi se hvordan det går, sier Hovi til iOslo.no.

I TV 2 er man spent på om Hovi er rette mann for jobben, men redaksjonsjef Vegard Jansen Hagen merker at behovet for en person med faglig tyngde er der. I år vil det bli sendt 270 fotballkamper og det holder ikke bare å ha Nils Johan Semb, selv om han er kanalens viktigste og fremste ekspert.

- Mulig profil
- I år kommer vi til å sende 270 fotballkamper. De skal produseres, kommenteres, distribueres, så det er klart det er behov for folk. Tom Henning Hovi er en svært seriøs og kunnskapsrik fotballmann. Han vil helt sikkert kunne bidra i TV 2-teamet i løpet av 2007-sesongen, slår Jansen Hagen fast.

TV 2 har spesielt merket behovet etter faglig kompetanse etter at Svein Mathisen sluttet i kanalen for å begynne som sportsdirektør i Start. Med store flater som skal dekkes håper Jansen Hagen at Hovi den profilen de ønsker.

- Det blir spennende å se hvordan han fungerer. Han er en fyr med muligheter for å bli en profil så vi får se. Jeg er glad for at han prøver seg, vi har store flater som skal dekkes. Vi skal sende fra både serie, cup og landskamper. I tillegg har vi en ny sportskanal og vi skal sende alle U21-kampene. Når så mye skal fylles sier det seg selv at behovet for ekspertise er stort, forteller Jansen Hagen.

Eventbyrå
Ifølge Hovi selv skal han jobbe på frilansbasis for TV 2 i helgene. Men i tillegg til å jobbe med fotballen skal han også være med å jobbe i et eventbyrå, nylig startet opp av venner. Ennå er ikke noe navn på selskapet kommet på plass, men dåpen kommer like over påske. Hovi gleder seg til å ta fatt på jobben.

- Jeg skal i hovedsak jobbe for et privat selskap som driver med arrangementer og eventer. Jeg skal i første omgang jobbe der ett år, ut mars neste år. Jeg tror det er noe jeg vil trives med. Jeg får treffe folk, bruke hjernen min, ha møter og være sosial, i tillegg får jeg bruke nettverk, sier Hovi, som også skal bidra smått på markedssiden hos gamleklubben Vålerenga.

Selskapet til Hovi arbeide med idrettsarrangementer, messer og konserter og kommer til å drive virksomhet på Østlandet.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere