RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballhelt tapte på spillautomater

Sist oppdatert:
Lider av at Trond Giske stengte kranen for spillemillionene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I 2006 viste regnskapet til Tom Lund AS en bruttoomsetning på 136,4 millioner kroner på spilleautomater, mens 111,7 millioner gikk tilbake til spillerne i gevinster. Det var tider, det.

NA24 - din næringslivsavis

For 1. juli i fjor skrudde kulturminister Trond Giske igjen kranen for Lund og resten av automatmarkedet. Dermed var ikke fjoråret like lyst for den tidligere Lillestrøm-stjernen.

Halverte omsetningen
Nettoomsetningen ble halvert fra 2006 til 2007, mye grunnet at spilleautomatene bare brakte inntekt halve året.

I 2007 var nettoomsetningen på 13 millioner kroner, mot 24,7 millioner i 2006. Og bare 166.000 kom fra andre inntektskilder enn de nevnte automatene.

Bruttoomsetningen for spilleautomatene var 73 millioner kroner, hvorav 60 millioner kroner ble utbetalt til spillerne i gevinst.

- I perioden etter 1. juli 2007 har selskapets drift av gevinstautomater opphørt. Denne delen av virksomheten har stått for det vesentlige av inntektene og selskapets inntektsgrunnlag forventes dermed redusert fremover, skriver Lund i årsberetningen.

Andre rammer
Lunds virksomhet vil fra og med juli i fjor primært bestå av forvaltning av eiendom og investeringer i annen næringslivsvirksomhet.

- Styret vurderer at forutsetningen for fortsatt drift er til stede, men under andre økonomiske rammer enn tidligere, skriver Lund.

I fjor opplevde Lund en nedgang på bunnlinjen, med et årsresultat på positive 2,5 millioner kroner, mot 5,9 millioner kroner året før.

Han pløyer overskuddet inn i den allerede høye egenkapitalen, som nå står på hele 14,8 millioner kroner. Totalkapitalen i selskapet er 16 millioner, som vil si at gjeldsbyrden ligger på 1,2 millioner.

Lund drev også Effect AS, men selskapet ble oppløst i fjor høst. Han eier også halvparten av aksjene i Mix Jessheim AS.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere