*Nettavisen* Sport.

Fotballkjendis frikjent for voldtekt

Den tidligere landslagspilleren som i tingretten ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel, er frifunnet for voldtekt mot kona i Agder lagmannsrett.

21.01.04 22:03

- Han er svært lettet over frifinnelsen for voldtekt. Å bli frikjent har hele tiden vært hans hovedpoeng, sier mannens advokat, John Christian Elden, til TV 2 Nettavisen.

Fotballkjendisen gråt av lettelse da frifinnelsen kom onsdag.

- Han er svært lettet over at lagretten kom frem til sannheten i saken, slik at han ikke måtte inn i fengsel å sone dommen på ett år og åtte måneder som tingretten ila ham. Anklagen ble fremsatt i november 2001, og de siste 2 årene har vært et sammenhengende mareritt for ham, sier Elden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mannen var blant annet tiltalt for i november 2001 å ha voldtatt sin kone. Advokaten sier at saken har fått store konsekvenser for hans klient.

- Som følge av anklagen har han hatt problemer med å opprettholde besøkskontakt med sine barn, etter at politiet nedla forbud om kontakt med ektefellen og barna, sier Elden.

- Det er en seier for rettssikkerheten at man ikke dømmer noen til langvarig fengselsstraff basert på en påstand fra den annen part som det eneste bevis i saken, sier advokaten.

Fotballspilleren har tidligere spilt som proff i utlandet.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken, sier mannen til TV 2 Nettavisen.

Det var i april i fjor at mannen i Kristiansand tingrett ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel for vold og overgrep mot kona.

Det var bare voldtekten som ble anket.

- Han har erkjent at han slo ektefellen da hun fortalte ham at hun var blitt sammen med en annen mens de fortsatt var gift. Straff for dette vil bli fastsatt senere, sier Elden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag