Fotballkjendis tiltalt for NAV-svindel

MED FORSETT?. Tiltalen bygger på at mannen har mottatt dagpenger i en periode hvor han ikke hadde krav på det, og at han har gjort det med forsett, sier Politiadvokat ved Romerike politidistrikt, Bjørn Arne Tronier.

MED FORSETT?. Tiltalen bygger på at mannen har mottatt dagpenger i en periode hvor han ikke hadde krav på det, og at han har gjort det med forsett, sier Politiadvokat ved Romerike politidistrikt, Bjørn Arne Tronier. Foto: Lisbeth Andresen

Står tiltalt for å ha svindlet Nav for over 100.000 kroner.

23.08.13 18:50

I løpet av fire og en halv måneder skal mannen i 30-årene ha mottatt over 116.000 kroner i dagpenger uten at han hadde krav på det, skriver Romerikes Blad.

Tiltalt for svindel
Nå har politimesteren på Romerike tiltalt den tidligere tippeligaspilleren for NAV-svindel ved brudd på straffelovens paragraf 270 som omhandler bedrageri:

«For å i hensikt skaffe seg eller andre en uberettiget vinning og rettsstridig forlede noen til en handling som voldte fare for tap, eller brukt uriktige eller ufullstendige opplysninger, idet bedrageriet anses som grovt, særlig fordi handlingen har voldt betydelig økonomisk skade», står det i tiltalen.

- Gjorde det med forsett
Politiadvokat i Romerike politidistrikt Bjørn Arne Tronier, som har tatt ut tiltalen, forteller at de mener at mannen har visst at han ikke hadde krav på dagpenger i den aktuelle perioden.

- Tiltalen bygger på at han har gjort dette forsettlig. 116.000 kroner er jo ikke av de minste beløpene, så dette er forholdsvis alvorlig, sier politiadvokaten til rb.no.

Ifølge Tronier er bakgrunnen for tiltalen at fotballspilleren oppholdt seg i utlandet, og dermed ikke hadde krav på dagpenger.

- Dette oppga han ikke til Nav, og han fikk derfor fortsatt utbetalt dagpenger, forteller politiadvokaten.

«I perioden forledet han ansatte i Nav til uberettiget å utbetale ham 116.820 kroner i dagpenger, mens han fortiet at han oppholdt seg i utlandet og derfor ikke hadde krav på slik godtgjørelse», står det i tiltalen.

Vil ikke kommentere
Verken fotballspilleren selv eller advokaten hans, Torkil Jan Røseid, vil kommentere tiltalen overfor Romerikes Blad.

- Jeg har snakket med klienten min, og han ønsker ikke å uttale seg om saken nå. Jeg har heller ingen kommentar, skriver Røseid i en tekstmelding.

Han vil heller ikke si noe om hvordan klienten hans stiller seg til tiltalen.

Politiadvokat Tronier vil ikke forhåndsprosedere saken, men sier at det i saker som dette er snakk om mer enn bøter alene.

Straffen for bedrageri av denne typen er bøter eller fengsel inntil 3 år. Saken går i Nedre Romerike tingrett i oktober.

Les flere saker fra Romerikes Blad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.