RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Fotballkrigen» endelig over

Foto: scanpix (IKKE BRUK!)
Sist oppdatert:
Den langvarige og fastlåste konflikte mellom Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball er løst. Nå skal partene samarbeide om den nye medieavtalen.

NFF og Norsk Toppfotball, som representerer toppklubbenes interesser, har vært rykende unige om hvem som egentlig har rett til å føre forhandlinger med tv-selskapene når rettighetene til norsk fotball snart skal reforhandles.

Den inneværende avtalen mellom NFF og TV 2/NRK ble i sin tid fremforhandlet av forbundet, med konsulenthjelp av agent Rune Hauge. Norsk Toppfotball truet med å utestenge tv-selskapene fra eliteseriekampene dersom foreningen selv ikke fikk lede forhandlingene.

I dag ble NFF og toppklubbene enig om å samarbeide i alle faser om utarbeidelsen av en ny avtale, som skal gjelde fra årsskiftet.

Gjennom avtalen har toppklubbene og NFF har blitt enig om fordelingen av inntektene fra en ny medieavtale. Fordelingen tar utgangspunkt i verdien av de forskjellige produktene, og innebærer at klubbene får størsteparten av inntektene fra eliteserien og 1. divisjon, mens NFF får det meste av inntektene fra landskampene, heter det i en pressemelding fra NFF.

- Vi er svært glade for at vi har kommet frem til en løsning som både toppklubbene og resten av norsk fotball kan være fornøyd med. Nå kan vi starte jobben med å skaffe norsk fotball en best mulig medieavtale, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere