RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballpresidenten sier opp etter skandalen

Foto: Charles Platiau (Reuters)
Sist oppdatert:
- En plikt å si opp, sier den franske fotballpresidenten.

Frankrike forlot VM i Sør-Afrika omtrent så skammelig som det bare var mulig: Laget havnet på sisteplass med ett poeng i gruppe A, en gruppe de var favoritter til å vinne, og Nicolas Anelka ble sendt hjem fra troppen etter å ha skjelt ut den allerede utskjelte treneren Raymond Domenech.

Det hele toppet seg da resten av troppen nektet å delta på treningen etter at Anelka var kastet ut, før trener Domenech nektet å takke Sør-Afrikas trener Carlos Alberto Parreira for kampen etter Frankrikes 1-2-tap i siste kamp.

Nå tar presidenten i Det franske fotballforbundet (FFF), Jean-Pierre Escalettes, konsekvensene av bråket, og fratrer etter fem år som fotballpresident.

- Jeg ser på det som min plikt å fratre som president for Det franske fotballforbundet, sier presidenten i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg aksepterer min del av ansvaret. Avgjørelsen er tatt med et ønske om å bevare utviklingen av en institusjon jeg har tjent med lidenskap i mange tiår, heter det i uttalelsen.

Escalette har måttet tåle mye kritikk for å ha latt Raymond Domenech fortsette i trenerjobben etter Frankrikes EM-flopp for to år siden. Etter VM-fiaskoen i Sør-Afrika, sa sportsministeren i landet, Roselyne Bachelot, sist uke at Escalettes avgang var «uunngåelig».

Raymond Domenech kan titulere seg som en av de desidert minst populære landslagstrenerne i fransk fotballhistorie, på tross av VM-sølvet for fire år siden. Også Domenech forlater som kjent jobben denne sommeren, og blir erstattet av Laurent Blanc.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere