RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballspiller får yrkesskade-erstatning

Jonas Jonsson
Jonas Jonsson
Sist oppdatert:
Tidligere Brann-spiller Jonas Jonsson fikk medhold i Høyesterett om retten til erstatning etter en grisetakling.

(iBergen.no) Den enstemmige dommen tilsidesetter avgjørelsene både trygderetten og lagmannsretten tok i samme sak. Dommen vil skape presedens for rettighetene til alle profesjonelle idrettsutøvere i Norge.

Jonas Jonsson pådro seg store helseskader i en stygg takling under en cupkamp for Brann i 2002. En skiveutglidning i ryggen gjorde en videre fotballkarriere umulig.

Svensken gikk på en ny smell da trygdeetaten mente skaden hans ikke kvalifiserte som yrkesskade og dermed nektet ham retten til å kreve yrkesskadeerstatning. Jonsson tok saken til trygderetten, som ga trygdeetaten medhold i 2004. Heller ikke i Gulating lagmannsrett tidligere i år fikk eks-fotballspilleren støtte.

Men Høyesterett konkluderer med at Jonsson på skadetidspunktet var i en spillesituasjon som skiller seg markert fra spillets ordinære gang. Derfor må skaden klassifiseres som en arbeidsulykke, skriver Bergens Tidende.

- En kjempeseier. Etter tap i så vel trygderetten som lagmannsretten, vinner vi frem i Høyesterett, og det er helt greit, sier Jonssons advokat Terje Scavenius til BT.

I tillegg til å få yrkesskadeerstatning, får Jonsson også tilbakebetalt saksomkostningene for lagmannsretten på 164.000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere