Gå til sidens hovedinnhold

Fotballstjerner i krimdrama

Rune Bratseth og Per Ciljan Skjelbred etterforskes for drap. Sjekk uvanlig påskekrim.


Adresseavisen og Rosenborg samarbeider på tv i påsken og har laget en påskekrim i seks akter hvor den gamle redaktøren Gunnar Flikke er mannen som skal finne nålen i høystaken.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- He-he, ja, jeg er blitt detektiv. VI har jo hatt mange feider mellom Adressa og RBK. Vi er Midt-Norges frie stemme og heier på Rosenborg, men det hindrer ikke på at vi i avisen kommer med steinhard og til tider nådeløs kritikk, og det er det noen som har tatt seg nær av, forteller Flikke.

For å lette på den litt sure stemningen klasket noen hodene sammen og fant løsningen - i en påskekrim.

- Greit tenkte vi, og kom på ideen om en samproduksjon mellom Adressa og RBK. Da blir jo blant andre Per Siljan Skjelbred mistenkt for drapet på avisas kommentator Kjetil Kroksæter. Også Nils Skutle og Rune Bratseth er mistenkte, forteller Flikke.

Inspirert av Clouseau
I serien på seks episoder har Flikke skapt en rollefigur hvor Pink Panthers inspector Clouseau er det store forbildet.

- Og så kommer jeg inn som uavhengig etterforsker, med et glimt i øyet, for en skal ikke ta seg selv for høytidelig, forteller «gammelredaktøren».

I løpet av noen hektiske dager fulgte en fotograf fra Adressa og en fra RBK Flikke og de andre utøverne for å filme materiale til samproduksjonen.

Se smakebit her.

Ender godt?
I begynnelsen av serien blir Kroksæter funnet drept midt på matta på Lerkendal

- Men det ender godt, det kan jeg si, men ikke noe mer. Det var veldig artig å være med. Rune Bratseth overrasket meg med sitt gode spill som skurk, og Nils Skutle var også veldig bra som skurk.

Og slike samarbeid vil Flikke gjerne anbefale til andre mediehus som krangler med sitt lokale fotballag.

- Ja, menneskelig forhold er blitt bedre, men samme uken kom avisen med nok en voldsom kritikk - og det er jo ikke slik at man skal slutte med det, men man må senke skuldrene litt og ikke ta det så alvorlig. Men livet er for kort til å ikke kunne ha det litt artig og, slår Flikke fast.

Det har ikke lyktes NA24 Propaganda å få RBKs deltakere i tale.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg