I kjølvannet av kampfiksingsskandalen i Italia, som startet for seks måneder siden da et lokalt lag i Cremona ble dopet ned før kamp, har flere italienske stjernenavn blitt trukket fram denne uken.

Blant spillerne som nevnes i forbindelse med kampfiksingen er Francesco Totti og Daniele De Rossi, begge lagkamerater av John Arne Riise i Roma, samt den tidligere landslagsstjernen Christian Vieri.

- Totti og Vieri har ingenting med saken å gjøre. Vi vet ikke hvor de navnene kommer fra, sier imidlertid Roberto Di Martino, som fører saken på vegne av myndighetene, ifølge eurosport.com.

Avlyttede samtaler
Spillernes navn skal ha dukket opp under avlyttede telefonsamtaler mellom personer som allerede er under etterforskning.

37 år gamle Christian Vieri, som la opp som fotballspiller i 2009, sier ifølge italiensk media at han vil saksøke alle som forsøker å skade hans navn, mens også Daniele De Rossi truer med søksmål.

De Rossis lagkamerat og legende i Roma, Fracesco Totti, tar imidlertid beskyldningene «rolig og uten bekymringer».

Signori i husarrest
Flere kamper fra 2010-11-sesongen i både Serie A og lavere divisjoner er under etterforskning for kampfiksing, og 16 personer er allerede blitt arrestert.

I forrige uke fortsatte påtalemyndigheten i Cremona å avhøre de arresterte i saken. Den mest kjente av dem er den tidligere landslagsspissen Giuseppe Signori, som ble plassert i husarrest.

Påtalemyndigheten forsøker å bevise at de arresterte har brukt sine nære forbindelser med fotballstjernene til å styrke mulighetene for å fikse fotballkamper.

Kamper spilt av Inter, Roma, Fiorentina, Lazio, Napoli, Genoa, Lecce, Cagliari og Erik Huseklepps Bari, samt kamper i lavere divisjoner, etterforskes nå av påtalemyndigheten.