Gå til sidens hovedinnhold

Fotballstjerner vil boikotte sosiale medier på grunn av rasisme

Det er spillerunionen Professional Footballers' Association (PFA) som oppfordrer til boikotten.

En rekke fotballspillere har det siste halvåret blitt utsatt for rasisme og nå skriver The Times at profesjonelle fotballspillere i både England og Wales kommer til å boikotte sosiale medier i et døgn som en protest mot rasehetsen.

Tidligere denne uken ble Manchester United-kaptein Ashley Young utsatt for rasistiske meldinger etter at laget hans tapte mot Barcelona i kvartfinalen i Champions League, mens flere engelske landslagsspillere opplevde rasistiske tilrop da de spilte landskamp borte mot Montenegro forrige måned.

- Motbydelig hets

Tottenham-profil Danny Rose var blant dem som ble rasehetset av tilskuere i Montenegro og er nå blant dem som fronter boikotten som starter klokken 09:00 engelsk tid fredag.

- Vi er enkelt og greit som et kollektiv ikke villige til å stå og se på når så lite gjøres av fotballmyndighetene og selskapene bak sosiale medier når det kommer til å beskytte spillere mot denne motbydelige hetsen, sier Rose i en uttalelse.

PFA ønsker at fotballmyndigheter som FA, UEFA og FIFA kommer med enda strengere sanksjoner mot rasisme, samt at de største selskapene bak sosiale medier reagerer raskere mot hets.

- Fotball har et problem med rasisme. Jeg ønsker ikke at fremtidige spillere må gå gjennom det jeg har vært gjennom i løpet av hele min karriere, forklarer Tottenham-stjernen.

Smalling med klar beskjed til Facebook, Twitter og Instagram

Han får støtte av Manchester United-stopper Chris Smalling.

- I løpet av karrieren min har jeg blitt tykkhudet som følge av verbal hets og jeg har alltid rettferdiggjort det med at det er «en del av spillet», men nå har tiden kommet for Twitter, Instagram og Facebook trenger å vurdere tiltak i deres kanaler og ta ansvar for å beskytte brukernes psykiske helse uansett alder, rase, kjønn og inntekt, sier Smalling.

- Jeg forstår at jeg er priviligert og jeg er veldig takknemlig for det, men når alt kommer til alt, så er vi alle mennesker, forteller United-spilleren.

Kampanjen til PFA har fått navnet «#enough» og starter fredag morgen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?