*Nettavisen* Sport.

Fotballstreikens største tapere

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

- Jeg taper tusenvis på superegoistene.

27.05.11 12:32

Fredag morgen ble det klart at forhandlingene mellom spillerorganisasjonen NISO og NHO idrett hadde brutt sammen og 95 spillere fra Tippeligaen ble tatt ut i streik. Streiken rammer både kamper og organisert trening, og på grunn av dette har søndagens serierunde blitt omberammet.

Her kan du lese om NISOs krav i forhandlingene

Dette spolerer dermed planene til mange supportere, men har du kjøpt billett kan du regne med å få pengene tilbake:

- De som har kjøpt billett til en kamp som ikke blir spilt på grunn av streiken har rett på pengene tilbake, men de fleste vil vel se kampen når den går på et senere tidspunkt, melder Martin Skaug Halsos, kommunikasjonsrådgiver hos Forbrukerrådet, til NA24.

Dekker ikke reise
Verre er det dersom du har bestilt reise for å se en kamp som ikke skal spilles.

- Erstatning for utgifter ut over dette, som reiseutgifter, får man neppe siden streiken ikke er noe fotballklubben har kontroll over, sier Halsos.

Dermed ser det mørkt ut for personen som har skrevet denne leserkommentaren på Bergens Tidende:

«Jeg er lynings. Jeg hadde bestilt meg reise til Ålesund for meg og dama, det kostet meg nærmere 8.000.- plus alt vi skulle bruke av lommepenger. Fy faen nå mister jeg respekta for fotballen, for noen super egoister. Dere tjener 5 ganger min lønn og lever et ufattelig hærlig liv, jeg ville bytta på dagen med dere, så gjør dere dette mot oss sliterne som aldri har annet enn møkka på henda og på toppen av det hele sliter oss på alt av kamper for å støtte dere i med og motgang. Nei nå er grensa nådd for meg, nå blir det ikke mere fotball på meg live. Sorry.»

Blir du skadelidende av streiken? Send inn ditt tips her

Når det gjelder sesongkort har du neppe krav på å få noe igjen.

- Har man sesongkort kjøper man som oftest et bestemt antall kamper hvor det er tatt forbehold om endringer i terminlista, sier Halsos.

Unntaket er dersom streiken blir så langvarig at sesongen ikke blir ferdifgspilt.

- Får man ikke alle kampene man har kjøpt har man rett på prisavslag. En måte å gjøre det på er å fordele kjøpesummen på antall kamper og gi fotballsupporteren tilbake andelen for det som ikke ble spilt, sier Halsos.

Fokuserer på Premier League
Som en følge av endringen setter TV 2 inn skytset andre steder.

De kommer til å sende avslutningen i engelske Premier League tungt i helgen. Det er avslutning på den engelske serierunden, noe som blir kanalens hovedfokus.

Fra klokken 17 til klokken 19 søndag blir kampen mellom Manchester United og Blackpool sendt på TV 2 Zebra. Deretter blir det mellom klokken 19 og klokken 20 en oppsummering av den siste serierunden fra England på hovedkanalen TV 2.

- Vi synes vi har funnet en god løsning på helgens kamper, sier Jansen Hagen til NA24.

TV 2-sjefen opplyser videre at «neglerbiterkampen» mellom bunnlagene Wolverhamton og Blackburn vil sendes på TV 2 Sport fra klokken 17.

Les mer: Bytter ut Tippeligaen med Premier League

- Støtter ikke spillerne
Hos flere av de rammede klubbenes supportergrupper, er det imidlertid liten forståelse for denne streiken.

- Jeg synes de har nok goder, og at de kan se til helvete å komme seg tilbake på fotballbanen, sier leder i Viking Hordene, Geir Inge Fiskebekk, til Nettavisen.

Fiskebekk er langt fra den eneste som reager på denne saken.

- Det er overbetalte små drittunger som har fått drømmen oppfylt, sier talsmann i Vålerenga Klanen, Christian Kjellsen, til Nettavisen.

Les mer: - Se til helvete å kom dere tilbake på banen

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum ser frem til streiken de kommende dagene.

- Personlig gleder jeg meg mest til å se tippeligaspillerne stå streikevakt med krav om fritt skovalg og mer ferie - ansikt til ansikt med supportere som reiser landet rundt i buss for å støtte laget i tykt og tynt.

Les mer: Fotball-streik for sko og ferie

Ivar Hoff mener spillerne kun tenker på seg selv.

- Det er egoistisk, og spillerne fratar klubbene det økonomiske grunnlaget. Klubbene betaler alt for mye til dårlige spillere, og jeg synes det er illojalt av spillerne å streike nå. De ser en mulighet til å tjene litt ekstra på å spille i et spesielt skomerke, og for meg viser det at de ikke har lojalitet overfor klubben de spiller i, sier Hoff, som trekker paralleller til da han selv var involvert i klubbene, sier han til Nettavisen.

Les mer: - Sjekk spillerne i skattelistene

Et av ankepunktene til at streiken ble et faktum skal ha vært at spillerne krever å velge eget fottøy. De fleste norske toppklubber har utstyrsavtaler som inkluderer at spillerne skal bruke et bestemt skomerke.

Det kanskje ikke alle vet er at utstyrsleverandørene ofte spesialstøper egne fotballsko til de spillerne som trenger det.

Blir du skadelidende av streiken? Send inn ditt tips her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag