Flere politipatruljer rykket torsdag ettermiddag ut til slagsmål mellom to grupperinger. Ifølge politiet dreide det seg om fotballsupportere.

– Ut i fra fargene på bekledningen til de involverte, ser det ut til at det kan være to rivaliserende supportergrupper, sier operasjonsleder Jørgen Ommedal i Vest politidistrikt til BA.

Klokken 18.00 spiller Brann mot Start i Obos-ligaen på nivå to. Det er ikke bekreftet at supporterne representerer noen av disse klubbene.

– Kastet stoler og glass

Tumultene skal ha startet inne på Skipperstuen.

– To større grupperinger skal ha startet kranglingen inne på utestedet. Det skal da ha vært ølglass, bord og stoler som ble kastet i veggene, har vi fått beskrevet, sier Ommedal.

Politiet rykket ut med store styrker, men da patruljene kom frem var mange allerede stukket fra stedet.

– Vi har fått kontroll på to personer. De forsøkte å komme seg unna politiet. Resten har vi ikke oversikt over. Vi vet ikke om noen er skadet, eller hvor mange som var involvert.

Innsatsleder sier at slåssingen trolig skyldes rivaliserende fotballsupportere.

– Mest sannsynlig er foranledningen at det skal være fotballkamp i kveld og at det er uoverensstemmelser om hvem man heier på, sier innsatsleder Tordis Myrseth til Dagbladet.

– Helsepersonell har vært involvert og snakket med noen, men det er ingen som er alvorlig skadd.

Gul røyk

Det skal også ha blitt utløst en røykgranat med gul røyk i gaten.

Da BA var på stedet var det mye støy i Torggaten. Flere personer var havnet i konfrontasjon, og det var tilsynelatende tilløp til slåssing. Etter kort tid ble et par svarte og gule bluss kastet mot Skipperstuen.

Samtidig hørtes rop som «hater Bergen by».

Den gule røyken veltet inn over Nordahl Bruns gate. Foto: HERMOD HOVE

Like etter kom politiet, og da forsvant personene som sto i krysset mellom Nordahl Bruns gate og Torggaten.

Politiet ser slagsmålet i sammenheng med kampen som står på Brann stadion mellom Brann og Start.

– Vi vil ta dette slagsmålet med i vurderingene vi gjør på Stadion. Patruljene som er der er kjent med hendelsen, og har fokus på uroelementer. De vil ikke slippe inn, sier operasjonslederen.

Brann øker sikkerheten

Sikkerhetssjef i Brann, Knut Iversen, forteller at klubben tar bråket i forkant av torsdagens kamp på alvor, og at de øker sikkerheten på Brann Stadion.

– Vi går litt lenger frem i skoen enn vi pleier, sier han til Nettavisen.

Iversen vi ikke si noe om hvilke tiltak det er snakk om.

– Hva tenker dere om bråket mellom supporterne?

– Det skal ikke være sånn, svarer Iversen.