Fotballtopp i Aserbajdsjan slår tilbake mot Klopp

KRITISK: Jürgen Klopp er kritisk til at Europa League-finalen spilles i Baku. Det får en topp i fotballforbundet i Aserbajdsjan til å reagere.

KRITISK: Jürgen Klopp er kritisk til at Europa League-finalen spilles i Baku. Det får en topp i fotballforbundet i Aserbajdsjan til å reagere. Foto: Oli Scarff (AFP)

Liverpool-manageren er alt annet enn imponert over at Europa League-finalen spilles i Baku. Det får en topp i fotballforbundet i Aserbajdsjan til å reagere.

14.05.19 16:31

Klopp forbereder seg i disse dager på Champions League-finalen i Madrid, men tok seg nylig likevel tid til å kritisere valget om å avholde Europa League-finalen i Baku.

Fredag ble det kjent at Chelsea og Arsenal kun får 6000 billetter hver til finalen i Baku, på en arena som rommer snaue 70.000 tilskuere. Samtidig blir også reiseveien for fansen til de to londonklubbene både kostbar, lang og kronglete.

- Madrid er et ganske dyrt sted, men det er i hvert fall ikke i en helt annen del av verden. Det at de må reise til Baku for en Europa League-finale, det er morsomt.

- Disse folka som tar disse avgjørelsene, jeg vet ikke hva de har spist til frokost, sa Liverpool-manageren på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Ubehagelig overraskelse

Nå får han svar av fotballforbundet i Aserbajdsjan, som ikke er særlig imponert over den tyske managerens uttalelser.

- Jeg ble ubehagelig overrasket over uttalelsene til Klopp, sier generalsekretær Elkhan Mammadov ifølge Liverpool Echo og fortsetter.

- Han (Klopp) har alltid gitt et inntrykk av å være en veldig positiv person. Videre vet vi at han er en flott spesialist som har oppnådd fantastiske resultater i fotball. Men jeg er sterkt uenig i hans oppfatning om at fotball skal være geografisk begrenset.

Mammadov påpeker at man må respektere og promotere fotballens verdier, og at et av deres hovedverdier er å ekspandere fotballens grenser.

- Jeg er overbevist om at man ved å ha europeiske cupfinaler i Øst-Europa åpner nye muligheter og gjør det mulig å utvikle fotballen i disse landene, samtidig som det gjør det mer populært blant yngre generasjoner.

Nettavisen har undersøkt flytider fra London til Baku fra 27.-30. mai. Den billigste reisen vi har funnet koster over 11.000 kroner, innebærer mellomlanding i både Istanbul (Tyrkia) og Teheran (Iran), og har en total flytid på over 17 timer før ankomst Aserbajdsjan 28. mai.

- Når ble avstand en hindring?

Også fly- og hotellpriser i Champions League' finaleby Madrid har skutt til værs etter at finalelagene ble klare, men Mammadov mener det er en naturlig utvikling.

- Ja, kanskje prisene i Madrid har steget på grunn av Champions League-finalen, men dette er en såkalt sideeffekt i markedsøkonomien, og det skjer hvor som helst når det er et stort idrettsarrangement, sier han før han kommer med forholdsvis oppsiktsvekkende uttalelser.

- Jeg er enig i at det vil være vanskelig å komme til Baku fra London med buss, men siden når har avstanden vært en hindring for ekte fans?

Arsenal og Chelsea slo ut henholdsvis Valencia og Eintracht Frankfurt i semifinalen i Europa League, mens Klopps Liverpool-mannskap møter Tottenham i Champions League-finalen 1. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.