Gå til sidens hovedinnhold

Fowler ble nesten Gud

Robbie Fowler, fotballspileren med tilnavnet "Gud", levde lørdag nesten opp til navnet.

LIVERPOOL - CHARLTON 0-0: Men bare nesten.

Liverpool presset og presset motstander Charlton gjennom hele kampen, uten å skape de helt store sjansene. Med unntak av en:

Robbie Fowler fikk ballen etter en tilfeldighet på sju-åtte meter, på dommeruret gjenstod det bare ett minutt av kampen, og Fowler kvitterte med å feie ballen kontant med høyrebeinet, mellom de norske beina til Thomas Myhre i Charlton-buret, og inn i nettmaskene.

Men uheldigvis for spilleren med tilnavnet "Gud", stod hans franske spissmakker Djibril Cisse i offsideposisjon, og scoringen som løftet taket på Anfield til himmels, ble annulert.

- Du kan se det på video, det var ikke offside, men jeg vil ikke klandre dommerne. Vi hadde så mange sjanser og skulle ha avgjort dette langt tidligere, sa manager Rafael Benitez til annulleringen.

Dermed fortsetter det som ligner en spissparodi i Liverpool. Bare Peter Crouch har greid å sette ballen i nettmaskene etter nyttår, og det en fattig gang. Ellers har verken Djibil Cisse, Fernando Morientes eller Robbie Fowler tegnet seg på scoringslista. Både sine store navn og store målsjanser til tross.

God Myhre
Vår egen landslagskeeper Thomas Myhre var for øvrig meget delaktig i 0-0-oppgjøret, og ble kåret til "man of the match". Han reddet flere gode Liverpool-forsøk overbevisende både fra Cisse og Crouch.

- Jeg er ganske lettet. Robbie er ustoppelig i de situasjonene, og ballen gikk rett mellom beina mine. Jeg synes helt klart at vi hadde flaks som ikke slapp inn mål, sa Thomas Myhre til Sky Sports etter kampen.

Også en abrobatisk manøver fra Myhre, da hans kollega Hermann Hreidarsson klarerte mot eget mål, var imponerende.

- Det er klart jeg er fornøyd med min egen innsats, men jeg er nok mest fornøyd med at laget greide å ta poeng her på Anfield, fortsatt Myhre.

Kampen kunne i og for seg minne om Charltons 2-0-seier lagene i mellom for bare en måneds tid siden, men Charlton var ikke like giftige framover på banen lørdag, som på hjemmebane.

Klatret til andre
Med ett poeng klatret Liverpool likevel forbi Manchester Unied, og opp på andreplass i Premier League. Men Merseyside-laget har da også spilt to kamper mer enn United.

- For meg er det svært viktig at laget faktisk skaper sjanser og at vi skaper mange av dem, sa Liverpools Rafael Benitez etter kampen.

Han ville ikke vise misnøye med resultatet.

- Det er ikke et problem at vi ikke vinner i dag. Når vi spiller bra og skaper målsjanser må man som manager også kunne være fornøyd.

Benitez kommenterte rimelig avmålt at Thomas Myhre ble kåret til kampens spiller.

- Det er nesten et unntak hvis motstanderens keeper ikke blir "man of the match" på Anfield, avsluttet han med et smil.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken