*Nettavisen* Sport.

Fowler raser mot Brann-rykter

Foto: EPA/SCANPIX.

- Kynisk, sier den gamle Liverpool-helten om agentspillet.

11.09.08 15:44

Tidligere denne uken ble Robbie Fowler (33) koblet til Brann. Et økonomisk krav hinsides all norsk fornuft ble først brukt som forklaring på at overgangen strandet, men dette tilbakevises nå på det kraftigste fra Fowler-leiren.

- Robbie føler dette er et kynisk publisitetstriks fra agenten, sier spillerens talsmann, George Scott.

- Diskuterte aldri penger
I 17 år har Scott kjent og jobbet med spissen som Liverpool-supporterne omtalte som «Gud», blant annet som direktør i eiendomsselskapet som Fowler eier. Fowler er selv god for nærmere en milliard, og å bli fremstilt som pengegrisk er noe den nåværende Blackburn-spilleren liker svært dårlig.

- Vi diskuterte aldri penger, forteller Scott.

- Agenten (Stig Lillejord) kom til oss og sa at han kunne skaffe Robbie en kontrakt med Brann. Det ga vi ham tillatelse til – vi var interessert i å høre hva de kunne tilby.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ønsket yngre spiller
Noen dager senere kom Lillejord tilbake.

- Han fortalte at Fowler ikke var spissen klubben var på utkikk etter, de lette etter en yngre person, sier Scott, og videresender tekstmeldingen han fikk fra den norske agenten.

«Hi. The club cannot come with an offer. They have decided to go after a young player. Regards Stig», heter det i SMS-en.

«Utter rubbish»
Scott tilbakeviser også kraftig at Fowlers lønnskrav ligger i den regionen som er blitt antydet i avisene.

- Summene er «utter rubbish», og langt unna realiteten, forteller Fowlers talsmann.

- Hvis noen har overpriset Robbie, så er det agenten, raser Scott.

Støtte fra Lillejord
Stig Lillejord tilbakeviser kritikken, men sier han forstår at Robbie Fowler er forbannet.

- Jeg har aldri nevnt noen summer for media, og jeg vet ikke hvem som har kommet med disse tallene, sier Lillejord til Nettavisen.

- Jeg spurte Roald Bruun-Hanssen om Brann var interesserte, og nevnte et beløp som kunne være aktuelt, men det er ikke i nærheten av det som har kommet fram i pressen, forteller Lillejord.

Bruun-Hanssen med agentkritikk

Det lyktes ikke Nettavisen å få tak i Roald Bruun-Hanssen på torsdag, men til Liverpool.no sier Branns sportssjef følgende.

- Vi har aldri vært i kontakt med Fowler direkte. Vi fikk kun via det norske agentfirmaet forespeilet hva det ville koste oss å få en slik spiller til Bergen, og når vi fikk de tallene oppgitt var det uaktuelt for oss

- Jeg vil tro at det er agenten som har tipset media om saken, uten at jeg skal uttale meg om motivene for det, sier Bruun-Hanssen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Annonsebilag