Gå til sidens hovedinnhold

Fränk Schleck dømt for doping

- Belastende for sykkelsporten, sier Kurt Asle Arvesen.

Fränk Schleck fikk onsdag kveld 12 måneders utestengelse av det nasjonale antidopingsbyrået i Luxembourg.

Pressetalsmannen meddelte at Schleck fikk en straffereduksjon på 12 måneder.

Det luxembourgske antidopingbyrået, ALAD, ville ha toårig utestengelse men endret på grunn av det de kaller "proporsjonal dom". Det er fordi man kan få redusert straff, hvis utøveren kan bevise at man fikk liten eller ingen prestasjonsfremmende effekt av bruken, og kan vise hvor stoffet kommer fra.

Pressetalsmannen fortalte at ALAD sitt syn var rytteren ikke hadde fått i seg det forbudte stoffet med doping som motivasjon. Men fått i seg forurenset mat eller drikke.

ALAD er en nasjonal organisasjon og både Schleck, det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og verdens antidopingbyrå kan anke saken til CAS, den internasjonale voldgiftsretten.

Schleck svarte ikke på om han kom til å prøve saken videre.

- Jeg er uskyldig
Syklisten selv mener han har sitt på det tørre.

- Jeg har gjort alt for å bevise min uskyld. Jeg jukset ikke, jeg har ikke gjort noe galt. Nå fokuserer jeg bare på å holde hodet hevet. Jeg vil takke fansen og familien som har støttet meg, sier Schleck på pressekonferansen.

- Belastende for sporten
Kurt Asle Arvesen jobber til daglig som Race Coach i Team Sky, og ledet nettopp skylaget fra følgebilen i Tour Down Under. Han syns dommen til Schleck er grei. Den tidligere etappevinneren fra Tour de France, mener det er viktig å bruke god tid når man kartlegger dopingsaker.

- Han hadde en positiv prøve så det syns jeg var rettferdig og greit. Men alle saker som dette er selvfølgelig veldig belastende for sporten, spesielt når de drar ut i tid. Men alle fortjener en grundig og god gjennomgang av sin sak, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no

Maskeringsmiddel
Fränk Schleck ble tatt for doping under Tour de France, den 14. Juli 2012. Han testet positivt for det vanndrivende middelet Xipamide, et preparat som kan brukes for å maskere andre dopingmidler.

Les også: Fränk Schleck tatt for doping

Schleck har syklet på Team RadioShack Leopard, sammen med lillebror Andy Schleck. Brødrene byttet lag fra Bjarne Riis sitt Saxo Bank-lag, til Leopard Trek før sesongen 2011. Leopard-trek og Team RadioShack forente krefter i fjor, og var et av de sterkeste lagene på papiret.

Laget sier i en pressemelding at de har notert seg utfallet av saken, men de vil ikke vil komme med ytterligere kommentarer før de har studert begrunnelsen nøyere.

Skudd fra flere hold
I disse dager rulles også saken om Dr. Eufemiano Fuentes opp i Spania. Der kommer det fram nye opplysninger som setter Schleck i et dårlig lys. Gynekologen Fuentes, som skal ha hatt en lang rekke syklister og andre idrettsutøvere på klientlisten, etterforskes for grove dopingmistanker.

I 2008 skal Schleck ha overført 7 000 euro til en bankkonto tilknyttet Fuentes. Luxembourgeren har hele tiden sagt at dette var for treningsråd. Slik ser ikke Fuentes på det.

- Å si at jeg var deres trener, er å strekke den. Jeg overvåket bare deres helse, sa Fuentes ifølge Mikkel Condé.

Les også: Dopinglege: -Jeg jobbet med fotballspillere

Kurt Asle Arvesen er en av landets mest rutinerte landeveissyklister. Han syns linken mellom Frank Schleck og Fuentes høres rar ut.

- Jeg syns det er merkelig, men nå vet ikke jeg hva Fuentes egentlig dreiv med, sier Arvesen, som syklet på lag med Schleck i i dasnek Team CSC.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken