Fra 6. divisjon til EM på fem år

Ingenting er umulig. Det er Sveriges midtbanespiller, Mikael Nilsson, et levende bevis på. Her kan du lese om 25-åringens utrolige karriere.

15.06.04 10:26

Nilsson henviste Christian Wilhelmsson til benken da Sverige slo Bulgaria 5-0 mandag kveld. Da Teddy Lucic ble skadet, ble han så flyttet tilbake til som høyreback.

Han klarte seg best i sin vante midtbanerolle, slet litt mer som back, men var rett og slett glimrende i forhold til hvor store steg han har tatt på drøyt fem år.

Kometkarriere
Da spilte han nemlig i svensk 6. divisjon. Nå spiller han i Allsvenskan, på landslaget og er en glohet kandidat for flere store klubber i Europa.

Overgangen fra tenåring til 20-årene har gått som en drøm for 25-åringen.

- I 2003 var han helt ukjent i Europa. Nå diskuteres han på mange managerkontor, sa agent Kent Carlzon i fjor høst.

I 1998 var han helt ukjent for alle svensker også.

Til Southampton?
Nå er Claus Lundekvams Southampton den mest interesserte klubben. Tidligere har Leicester, franske Metz og Paris St. Germain, greske Panathinaikos og belgiske Genk blant annet meldt sin interesse.

- Southampton høres bra ut. Jeg vil at Halmstad skal få penger for meg, sier han selv.

HTML EMBED
Ble du Sverige-fan i går?
Ja
Var det allerede
Nei

Se resultat

6. divisjon som 20-åring
Kontrasten er stor. Som 20-åring, i 1998, spilte han for 6. divisjonslaget Ovesholm. I 1999 gikk han til 3. divisjon og Åhus Horna. Først i 2000 gikk han til Halmstad. Nå spiller han for titusenvis av tilskuere. Landslagsdebuten ble en drøm: to mål mot Tsjekkia på bortebane (3-3).

- Den gangen var jeg dritnervøs i to dager før kampen. Det var nervøst å møte alle proffene. Jeg visste ikke om jeg var god nok, sa han da.

Senere scoret han det første målet da Sverige slo Polen, og kvalifiserte seg til mesterskapet. Han kom også på Aftonbladets drømmelag fra Allsvenskan i 2003. Og han spiller alltid bra på landslaget. Nå er nervøsiteten borte.

Så spørs det om trener Lars Lagerbäck står imot folkekravet om at Christian "Chippen" Wilhelmsson skal spille fra start. Nilsson har i hvert fall ikke spilt seg ut. Og med Teddy Lucic´ skade kan det bli plass til begge to mot Italia og Danmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.