*Nettavisen* Sport.

Fra AEK Aten til Lillestrøm

Foto: ARIS MESSINIS (AFP)

Lillestrøm leier defensiv midtbanemann.

24.03.10 10:58

Lillestrøm signerer onsdag en lånekontrakt som gjør Tamandani Nsaliwa (28) til LSK-spiller, i første omgang ut juni.

- Tamandani Nsaliwa var hos oss på prøvespill for kort tid siden og beviste såpass mye at vi har hentet han på låneopphold. Han har mye rutine og vil tilføre stallen noe ekstra, sier sportsdirektør i klubben Torgeir Bjarmann til klubbens nettside.

Vurderer permanent overgang
Klubben står for øyeblikket med bare tre sentrale midtbanespillere i A-stallen og ønsket derfor å forsterke den lagdelen.

1. juli er Tam, som han kalles, Bosman-spiller og Lillestrøm vil da ta en vurdering om overgangen skal gjøres permanent.

Nsaliwa er født i Malawi, men var lenge kanadisk statsborger og har spilt mesteparten av sin karriere i Tyskland. I 2007 skiftet han statsborgerskap igjen, denne gangen til tysk, for å omgå begrensningene på hvor mange spillere utenfor EU et lag kan bruke på en gang.

Nå kommer han far AEK Aten, der han har spilt 50 kamper og scoret ett mål i løpet av tre år. Tidligere har han spilt i Nürnberg, Saarbrücken, Jahn Regensburg og Panionios.

Han står med 13 landskamper for Canada.

Lidenskap for fotball
Da Tam var på prøvespill fortalte han til lsk.no om sin lidenskap til fotball.

- Det spiller ingen rolle om jeg spiller på Island eller i Afghanistan. Jeg har en lidenskap for fotball og da er det viktig å få spille, og ikke minst ha folk rundt seg som har den samme lidenskapen.

Til Romerikes Blad sier LSK-trener Henning Berg at Tam både styrker bredden og kvaliteten i laget.

– Først og fremst blir vi bedre dekket sentralt. Og kvaliteten øker. Han viste mot Godset at han er meget god, sier Berg til rb.no .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.