*Nettavisen* Sport.

Fra bambi på isen, til kongen i feltet

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

Reidar Borgersen beviser at han kan mer enn å sykle tempo.

HØNFOSS (procycling.no): Da sykdommen sto på som verst i Joker Merida-leieren, var det den tidligere skøyteløperen Reidar Borgersen som sto fram. Under Tour de Normandiet hang han med omtrent på hver eneste etappe.

Under lørdagens Tyrifjorden Grand Prix viste han seg også fram fra sin beste side. Borgersen var aktiv hele veien, og satt til slutt igjen i finalen sammen med lagkamerat Kristoffer Skjerping, Bjørn Tore Hoem (Plussbank BMC) og Marius André Hafsås (Ringeriks Kraft).

Tidligere har Borgersen vært enormt god på tempo, men hatt langt større problemer på fellesstartritt. Denne sesongen har det virkelig løsnet for mannen fra Krokstadelva.

Så hva er det egentlig som har skjedd?

Sjefen peker på erfaring
Sportssjef i Joker Merida, Gino Van Oudenhove, tror framgangen skyldes mer erfaring.

- Jeg tror det er et resultat av at han kjørte en del med oss i fjor. Han begynner å skjønne hva sykkel er og synes det gøy. Han er sterk, det har han vist på tempo. Når han er så sterk som han har vært der, er det bare å tilpasse seg fellesstarten også, forteller Van Oudenhove til procycling.no, etter målgangen på Tyrifjorden GP.

Etter å ha skiftet etter rittet, og med en cola i hånda, forteller Borgersen selv at han har gjort litt endringer i treningen.

- Jeg har kjørt mer langt gjennom vinteren. Det henger også sammen med det mentale. Nå har jeg jobbet mer mot landeveisbiten, og lagt bort tempoen litt. Jeg har trent for å kunne kjøre hardt i fem timer, ikke bare få en stor motor, forteller 32-åringen.

Enig med sjefen
Den tredoble norgesmesteren på skøyter er også enig med Van Oudenhove når det kommer til erfaringsbiten.

- Jeg sitter bedre plassert i feltet. Jeg er mer foran og sparer mer krefter. Jeg har blitt mer erfaren og står distansen bedre, forklarer han.

- Har du også blitt mer komfortabel rent teknisk?

- Ja, absolutt. Det er mye lettere å komme seg frem i feltet og holde seg fremme enn i fjor. Det er små ting som sammen utgjør en god helhet.

Hvor langt kan han nå?
Det store spørsmålet er hvor langt en 32-åring kan utvikle seg. Hvis han skal klare å bli proff, vil det være en kjempeprestasjon. Skulle han ikke bli proff, kan han fremdeles nå langt og skape gode resultater for seg selv og lagkameratene.

- Jeg tror han kan vinne ritt som dette. Han har gjort en veldig god jobb internasjonalt. Hadde han hatt litt tur, ville han vært topp ti i Tour du Loir-et-Cher, sier sportssjef Van Oudenhove.

Selv er han realistisk, og offensiv, med glimt i øyet.

- Det er vanskelig å si hvor langt jeg kan nå. Jeg håper jeg fortsetter å kjøre bra og at jeg vokser i hvert etapperitt. Selvtillit er viktig og det er bra å se at jeg kan være med.

- Når vinner du ditt første landeveisritt?

- Tja, i morgen søndag? smeller det fra Borgersen.

PS: Vi følger Ringerike Grand Prix LIVE her på procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.