RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Fra Cavendish til Greipel

Sist oppdatert:
Men Lars Bak legger ikke bort Paris-Roubaix-ambisjonene av den grunn.

Neste sesong sykler Lars Ytting Bak for den ambisiøse belgiske sykkelsatsingen, ved navn Lotto-Ridley.

Dansken har tidligere syklet for Saxo Bank og HTC, men håper at årets sterke prestasjoner, deriblant femteplassen i Paris - Roubaix, vil gi han litt mer spillerom innad i laget.

- Denne gangen tror jeg, at jeg vil være litt høyere opp i hierarkiet enn jeg har hatt for vane for, på de lagene jeg har kjørt for tidligere, sier Lars Bak sporten.dk og utdyper:

- Da jeg kjørte for Saxo Bank (2005-2009, vår.anm.) fikk jeg aldri sjansen i de viktigste løpene. Jeg var alltid blant de beste hos de nest beste, men det var ikke nok for tour-laget de fem sesongene jeg syklet for Bjarne Riis. Og da jeg startet hos HTC-Highroad var jeg nederst i hierarkiet igjen.

Bak vil neste sesong sykle på lag med Jurgen van den Broeck og André Greipel.

- Jeg har snakket en del med André Greipel før jeg tok den endelige avgjørelsen. De har bruk for en allroudrytter, som kan kjøre Greipel fram i spurtene, og det har jeg fått i HTC-Highroad ved å kjøre for Mark Cavendish.

Men 31-åringen har på ingen måte glemt egne ambisjoner.

- Jeg har for alvor fått sansen for klassikerne. Paris-Roubaix blir et løp som jeg satser 100 prosent mot neste år. Lotto har også en rytter som Jürgen Roelandts, han blir vår mann i Flandern Rundt og de belgiske endagsrittene på våren. Men sportsdirektørene vil veldig gjerne at jeg skal være klar til de rittene også, avslører Bak.

Her kan se hvor alle HTC-rytterne sykler neste sesong!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere