RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra fall til gull

(Scanpix)
Sist oppdatert:
For to år siden falt han fra VM-gull. Søndag fikk Petter Northug sin revansje.

LIBEREC/OSLO (Nettavisen): Petter Northug gikk inn til et suverent VM-gull på jaktstart med skibytte søndag. Det var hans første individuelle VM-gull.

- Lørdag gikk jeg faktisk inn og så på fallet mitt fra Sapporo for to år siden. Jeg brukte det som motivasjon, sier Petter Northug.

Den gangen var han også gullfavoritt, men da han skulle avansere gjennom feltet rett før slutt, stakk han staven mellom skiene og gikk overende. Etterpå var han utrøstelig.

- Jeg har vel hatt mareritt om det i to år etterpå. Først nå kan jeg legge det bak meg, sier han.

Full kontroll
Søndag fulgte han konkurrentene lekende lett på den klassiske delen, gikk seg opp i teten på fristilen og var aldri i nærheten av å hektes av.

Noen hundre meter før mål satte han så i et fantastisk rykk.

Konkurrentene var sjanseløse, han fikk raskt en luke på omtrent 50 meter og det forspranget ga han ikke fra seg på de siste meterne inn mot mål.

Dermed kunne han juble for VM-gull - altså to år etter at han falt da han skulle gjøre det samme i Sapporo-VM. Den gangen gråt han lenge og åpenlyst etterpå. Denne gangen var han tydelig rørt over det han selv hadde prestert, og han måtte ha noen sekunder for seg selv rett etter målpassering.

Mest imponerende er det kanskje at han var storfavoritt til å gjøre som han gjorde søndag, og at han altså innfridde så til de grader.

Og hva nå, for den soveglade trønderen?

- Jeg er j**li flink til å sove, og nå blir det bare lettere, sier han glisende.

Svenske gjorde jobben
Svenske Anders Södergren, som dro feltet gjennom store deler av løpet, tok sølv, mens italienske Giorgio di Centa tok bronsen. Södergren skal ha ros for at han sprengte feltet ved å holde stor fart, og til slutt var det bare svensken, Northug, di Centa og russiske Alexander Legkov som holdt følge.

Tord Asle Gjerdalen ble nummer 14, 38 sekunder bak, Eldar Rønning ble nummer 28, 1,26 minutter bak, mens Tore Ruud Hofstad ble nummer 34, 2,03 bak.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere