Gå til sidens hovedinnhold

Fra Gull-Johnsen til Tabbe-Johnsen

To hjemmekamper, to tabbemål. Og det på banen der Espen Johnsen en gang ble båret på gullstol.

MARIENLYST (Nettavisen): STRØMSGODSET – LILLESTRØM 1-1:

31. oktober 1999. Espen Johnsen bæres på gullstol av Start-kollegene etter å ha holdt nullen på Marienlyst. Fantomspillet drev Strømsgodset-spillerne til vanvidd, og Start rykket opp til Tippeligaen.

Nå er historien en helt annen.

Han fikk en marerittstart da han etter en halvtimes spill på sin nye hjemmebane slapp Fernando de Ornelas igjennom, og lot Odd ta en sjokkledelse i Drammen for to uker siden.

Stort bedre ble det ikke i hjemmekamp nummer to.

Mens man venter på Johnsen
26 minutter gikk det før Kasey Wehrman slo en utsøkt chip inn i Godsets sekstenmeter. Godset-bauta Ronny Deila ventet på Espen Johnsen, Espen Johnsen bare ventet, og i stedet var det Magnus Myklebust som fikk kranglet ballen over Johnsen, mens Olivier Occean kranglet ballen i mål.

En keepertabbe. Nok en.

- Jeg beregner feil, sier Johnsen til Nettavisen, og innrømmer han skulle tatt ballen, lenge før Magnus Myklebust fikk hodet borti den.

- Du har din del av tabbemål tidligere, er det psyken du sliter med?

- Det er ikke noe feil med psyken eller hodet mitt.

- Hvordan påvirker sånne mål deg, sitter de når du går ut til neste kamp – vil du være nervøs for at dette skal fortsette?

- Det er glemt, fort som så, sier Johnsen, og knipser med fingrene.

Skuffet på lagkompisenes vegne
Opprykksbanen hvor han for åtte år siden ble båret på gullstol, er snudd til en bane hvor skepsisen til den tidligere landslagskeeperen bekreftes.

- Er Marienlyst i ferd med å bli din marerittbane?

- Nei, nei. Jeg er flink til å glemme sånt som dette.

- Det eneste jeg er skuffet over, er hva dette betyr for lagkompisene mine. Det blir veldig vanskelig når man kommer bakpå på den måten.

Espen Johnsen kan likevel prise seg lykkelig over at resten av Strømsgodset-laget ikke har falt fullstendig sammen etter de to baklengsmålene i sine to første kamper som Godset-keeper på Marienlyst. Mot Odd snudde de 0-1 til 2-1, og mot Lillestrøm tok de blåkledde nok et poeng. Dermed er Drammens-laget oppe på fire poeng etter tre seriekamper, a poeng med tabellfemmer Rosenborg.

Espen Johnsen til tross.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre