*Nettavisen* Sport.

Fra helsvart til Rosenrødt

Strømmen gikk på stadion, vådeskudd gikk inn bak Espen Johnsen og Rosenborg-spissene fyrte med løskrutt mot Maccabi Haifas mål. Men så våknet Harald Martin Brattbakk.

25.08.04 08:26

MACCABI HAIFA - ROSENBORG 2-3: Det ble en lang kveld i Tel Aviv for Rosenborg. To ganger gikk strømmen på Ramat Gan stadion. Det så ut til å bli langpinig for trøndere uten målteft.

Se kampfakta og kamputvikling her

For selve kampen var like helsvart for Rosenborg som lyskasterne rundt banen.

Vådeskudd i mål
Etter at de fikk den hjelpende hånden de skulle ha av dommer Gilles Veissière, da han sendte hjemmelagets Najwan Ghrayib i dusjen før en halvtime var spilt, gikk alt galt for Erik Hoftun & co.

Først klarte Espen Johnsen på en merkelig måte å la et vådeskudd av Walid Badir gå i mål, før Mikael Dorsin misset totalt i markeringen i eget felt og Gustavo Boccoli satte inn 2-0.

Med ti mann hadde israelerne scoret to ganger og ledet plutselig 3-2 sammenlagt.

Sendte Maccabi inn i skyggenes dal
Men da strømmen kom på igjen to minutter før slutt, gjorde Harald Martin Brattbakk seg klar til å ta frispark fra 20 meters hold.

Fra en anonym tilværelse på venstrevingen, skjøt han seg rett inn i alle trønderske fotballhjerter en gang for alle. Han skrudde ballen opp i krysset og sikret ekstraomganger.

- Da Harald satte det frisparket i mål, da holdt jeg på å begynne å grine. Det var bare herlig, sier Daniel Braaten til TV3 etter kampen.

Og akkurat da var det hjemmelaget som vandret inn i skyggenes dal.

Drømmemål av Braaten
I starten av ekstraomgangene viste Daniel Braaten hvorfor han var med i Åge Hareides landslagstropp i vinter. Han lurte bort Maccabi Haifa-forsvaret, før han skrudde ballen i nettet fra meget spiss vinkel. Plutselig var Rosenborg, om ikke i syvende himmel, så i hvert fall i Champions League.

- Da ballen gikk i mål, da bare lukket jeg øynene og drømte meg bort. Da var det Mesterliga, gliser han.

For å gjøre saken helt klar, banket Ørjan Berg inn 3-2 et par minutter før slutt.

- Jeg har sagt det før, noen kamper forkorter livet ditt. I perioder gjorde denne det, men det var verdt det. Etterpå var det bare så utrolig deilig, smiler trener Ola By Riise.

Etter et hvileår kan trønderne nå forberede seg på spill i verdens mest fornemme turnering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.