*Nettavisen* Sport.

Fra Herning til Napoli

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix NTB)

Giro d’Italia starter i Italias tredje største by neste år.

25.06.12 20:19

Fra tidenes nordligste Giro d’Italia-start i Herning reiser Giro-sirkuset til Napoli i 2013. Det er første gang på femti år rittets første etappe starter i Campanias hovedstad.

- Vi har fortsatt ikke fastsatt den endelige versjonen av løypen, av den grunn kan vi ikke avsløre om det blir en tempoetappe eller en fellesstart, sier Michele Acquarone til Gazzetta dello Sport ifølge cyclingnews.com.

Den første etappen vil også ha målgang i Napoli. Sist gang en etappe endte i byen var i 1996, Mario Cippolini kunne juble etter å ha spurtslått Fabrizio Guidi og Giovanni Lombardi.

Den 96. utgaven av Giro d’Italia vender altså tilbake til det sørlige Italia. Arrangørene har de senere årene fått kritikk for ikke å ha brukt denne delen av landet i tilstrekkelig grad.

- Giro d’Italia har aldri forlatt sør-Italia, forklarte Acquarone.

- Det kan ha vært år hvor vi ikke har fått anledning til å besøke så mange regioner, men vi ønsker alltid å benytte oss av så mye av landet som mulig. Etter Sardinia i 2007 og Palermo i 2008 er vi glade for å komme tilbake til det sørlige Italia igjen, fortsetter Giro d’Italia-sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag