RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra himmel til helvete

Sist oppdatert:

Dortmund 31. januar 2008:

Vanligvis ville jeg skrevet om mange av hendene jeg hadde spilt på dag 1. I dag gjør jeg ikke det i like stor grad. Litt fordi jeg er skuffet og litt fordi noen av dere sikkert vil lese om noe annet enn bare hender.

Før turneringen startet så hadde jeg en veldig god følelse. Bedre enn normalt. Jeg var virkelig klar for å spille mitt aller beste spill. Og jeg har tidligere sett at mitt beste spill kan holde mot de jeg så langt har spilt mot. Hva det skyldes vet jeg ikke, men det kan ha noe med tidligere suksess her i Dortmund å gjøre. I alle fall var jeg utrolig klar for å spille. Og for å spille bra!

Når jeg kom til kasinoet så ble jeg nesten overfalt av journalister og andre som ville ha en bit av meg. Det føles litt rart for en delvis jordnær sørlandsgutt som bare har spilt litt poker. Men når det er rundt 100 pressefolk her for å dekke poker så er det kanskje ikke så rart. Dessuten så hilser nesten alle på meg. Selv folk jeg ikke har sett før. Det føles også rart, men heller ikke det helt uventet. Jeg har selv holdt på å hilse på Otto Jespersen når jeg gikk forbi han på gata. Vi er rare, vi mennesker...

Turneringen var som EPT-er flest. 10 000 i startchips og fin blindestruktur. Jeg kom på et ganske aktivt bord der mange høynet i øst og vest. Dette førte selvsagt til litt blodbad, men uten at Andreas var veldig involvert. Han tok heller de små pottene og helt mange av dem. Slik liker Andreas å spille. Uten for stor risiko og uten å gjøre de store sprellene. På bordet var det en fisk og resten var ganske gode. Fisken ble sløyet ganske fort og etter hvert ble også andre slitne. En av de mest aktive på bordet var dansken Frederik Hostrup-Pedersen. Han spilte så aggressivt at jeg valgte å syne hans all-in før flopp med KQ off suit etter at jeg hadde høynet opp. Min høyning var til 450 på blinder 75/150 og han gikk all-in med drøye 3000 chips. Synes viste seg å være riktig. Han hadde Q-10 off suit. Ingen hjelp til han og jeg fikk en grei pott og slo ut min første spiller.

Spillet satt faktisk utrolig bra. Akkurat som jeg hadde håpet og trodd. Jeg fikk til første pause med 16 350 i chips. Helt topp!

Spillet satt veldig bra videre også. Til tross for helt døde kort og aktivt bord så klarte jeg å bygge også i periode 3 og 4. Mest grunnet en bløff som jeg vant rundt 3000 chips på mot en superaggressiv spiller. Neste pause var en halv time ut i level 5 grunnet middagspause. Da hadde jeg 19 600 i chips. Bra med tanke på kort og muligheter.

Etter middagspausen så spilte jeg mer aktivt. Det hadde røket rundt 10 stykker på mitt bord og det var mye chips der. Det hadde kommet inn noen ganske stramme spillere, så derfor ville jeg øke aktivitetsnivået mitt litt. Også dette fungerte bra. Jeg hadde bordet akkurat der jeg ville ha det og både raiser og reraiser ble respektert. Til siste pause for dagen gikk jeg med 28 425 i chips. Det var jeg veldig fornøyd med.

Midt i level 7 ble jeg flyttet til et nytt bord. Dette likte jeg ikke helt bra da jeg hadde god kontroll på mitt gamle bord. Det nye bordet virket dog ikke alt for skummelt. Eneste jeg kjente godt fra før var Nicolas Levi som jeg spilte med på finalebordet her i Dortmund i fjor. Han endte som nr. 7.

Jeg spilte bra her også. Jeg hadde spilt meg opp til ca 33 000 når jeg får AK i hjerter i første posisjon. Blindene er 200/400 og jeg går til 1200. En i midtposisjon høyner til 2500. En skummel høyning. Jeg holder på å reraise, men da jeg ikke kjenner spilleren så velger jeg bare å syne. Jeg setter han på et par mellom 10 og Q, eller muligens AK. Men han kunne også ha AA eller KK, så derfor mitt litt passive spill. Jeg har bestemt meg for å gi opp potten hvis jeg ikke treffer. Bedre muligheter vil jeg få senere, tenkte jeg. Men da floppen kom J-9-6 med to hjerter så check-raiset jeg han all-in. Hans bud var på 4 000 og han satt med totalt 13-14 000. Så han kunne fint legge hvis han ikke hadde treff eller overpar. Han mer eller mindre blikksynte med pocket 5! Sykt dårlig! Jeg har 15 vinnere to ganger så jeg er ganske stor favoritt her (rundt 58 mot 42 prosent). En ny sekser på turn gir meg flere vinnere, men jeg treffer ingen av dem. Sukk!

Jeg tenker at jeg ikke skal tilte og velger å roe meg ned helt. Faktisk så spiller jeg veldig få hender frem til det blir meldt at vi skal spille de siste 6 hendene for dagen. Jeg sier at nå trenger jeg kort for å øke stacken min litt. Den var på rundt 16 000 når snitt var nesten 25 000. Jeg fikk A-10 i første potten og vant denne. Jeg fikk A-J i ruter i neste og vant denne også. Begge uten motstand. Blindene var nå 300/600 med 75 i ante så jeg fikk greie potter. Siste potten for dagen kommer og jeg får to røde konger. Det er en som bare syner rett før meg og jeg høyner til 2 600. Nevnte Nicolas Levi i storeblind høyner over meg til 7200. Jeg er litt redd for AA, men velger å gå all-in. Han viser opp A-Q. Her er jeg selvsagt stor favoritt. Men nå floppen kommer A-A-8 ligger jeg langt bak. Når turn kommer den siste A i stokken så jeg faktisk død. Jippi!

Sjeldent har godt spill blitt belønnet dårlige. Jeg spilte jevnt over noe av min beste poker her i Tyskland. Men det holdt altså ikke. Kunne jeg gjort noe annerledes? Helt sikkert. Men om det hadde vært bedre spill vet jeg ikke. Det tviler jeg på...

Skuffelsen var stor etter igjen å ha røket på siste hånd på dag 1. Dette skjedde også i EPT London. Skuffelsen var større nå. Det var denne turneringen jeg skulle gjøre det bra i. Og spillet denne gangen var mye bedre. Nå har jeg bare lyst å grave meg ned i en ukes tid, men det vil nok ikke gjøre tilstanden noe bedre. Kanskje snarere tvert i mot...

Andreas Høivold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere