RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Hushovd til Edvald

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Cervélo-gutter blir lagkompiser med Edvald og Kurt Asle.

To av Thor Hushovd og Gabriel Raschs gamle lagkamerater i Cervélo Test Team vil neste år kjøre med Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Kurt Asle Arvesen i det britiske Sky-laget.

Jeremy Hunt og Davide Appolonio er duoen som skal prøve å styrke Dave Brailsfords lag. Den 36-år gamle briten har en meget innholdsrik karriere bak seg, mens Appolonio i år har gjennomført sin første sesong som profesjonell.

Flechas beste mann?
Jeremy Hunt har gjennom hele sin karriere hatt en styrke i brosteinsklassikerne på vårparten. Antageligvis vil Hunt bli en av Juan Antonio Flechas viktigste hjelpere i ritt som Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix.

36-åringen er nasjonal mester to ganger og har vant GP Ouest-France i 2002. I 2009 ble han tredjemann i Kuurne-Brussels-Kuurne.

Appolonio er et mer ubeskrevet blad. Italieneren ble plukket opp av Cervélo foran årets sesong etter å ha kjørt en fin høst for dem som stagiaire i 2009.

21-åringen har vist seg å være en rask herre. Han vant den fjerde etappen av Tour de Limousin. Den offensive unggutten stakk fra hovedfeltet like før målgang og kom inn to sekunder foran Jose Joaquin Rojas, som tok spurten.

Seks nye
Appolonio og Hunt blir Skys henholdsvis femte og sjette signering foran 2011.

Fra før har britene signert Caisse d'Epargne-gutta Xabier Zandio og Rigoberto Uran, unge Alex Dowsett og tempoverdensmesteren fra 2003-2005, Michael Rogers.

Det kan fort komme flere signeringer fra Sky. Det er fortsatt mange av Sky-rytterne som ikke har avklart hvor de skal sykle neste år.

Det ryktes også at France Pellizotti er på vei til Team Sky.

Edvald, Lars Petter og Kurt Asle har alle kontrakt med Sky for neste sesong.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere