Fra Hushovd til Mensjov

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Kan de samarbeide? Det mener i hvert fall Carlos Sastre.

31.10.10 11:29

Etter to år som Thor Hushovds lagkamerat i Cervèlo Test Team skifter Carlos Sastre lag.

Nå er det Team Geox-TMC som gjelder. Der blir han lagkamerat med blant annet Denis Mensjov (kommer fra Rabobank). En perfekt duo?

- Vi har alltid hatt et godt forhold. Det kan fungere 100 prosent, sier Saste til Efe ifølge VeloNation.

Mensjov sterkest
- Han sterk i kampen mot klokken (temposykling), og gjør det godt i fjellene. Jeg er kanskje mer eksplosiv i fjellene, og mer offensiv. Vi kan utfylle hverandre, mener Carlos Sastre.

Se også: Sykkelkalenderen 2011

Hvis vi ser tilbake på de to siste sesongene er det klar fordel Denis Mensjov, både i fjellene og på tempo. Giro d`Italia-vinneren fra 2009 og tredjemannen fra Tour de France i år forlater Rabobank etter mange gode år hvor han også har vunnet Vuelta a Espana.

Det betyr at 32-åringen trolig kommer til å ofre alt for den seieren han mangler, nemlig Tour de France-tittelen. Det betyr at trolig Giro d` Italia ofres neste år. Hva med Carlos Sastre?

Trippel neste år?
- Jeg har ikke bestemt meg enda. Jeg er sliten etter en lang sesong, utdyper Sastre som har sagt han skal bestemme seg etter Vuelta a Espana-presentasjonen.

35-åringen syklet i år alle tre Grand Tourene uten all verden suksess. Nummer åtte i giro og vuelta i tillegg til 20.-plassen i Tour de France.

Uten at vi skal spekulere for mye er det naturlig å tro at Denis Mensjov satser maksimalt på touren, og at Carlos Sastre kjører i en trippel også neste år. Da som kaptein i giroen og hjelperytter i touren. Vueltaen avslutter trolig sesongen for begge Grand Tour-spesialistene.

Team Geox-TMC er en fortsettelse av Footon-Servetto-laget som tok over da Saunier Duval trakk seg som sponsor i 2008 etter flere positive dopingprøver.

Se fullstendig oversikt over Team Geox anno 2011 her (ekstern lenke).

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag