*Nettavisen* Sport.

Fra kaos til fryd for Norge

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Og nå slipper jentene å bruke legens truser.

02.12.08 23:59

OHRID (Nettavisen): I Makedonias svar på Jerusalem lader håndballjentene opp til onsdagens EM-åpning mot Spania.

Etter en litt trøblete start på oppholdet, har idyllen slått inn med bølgene ved Ohrid-sjøens bredd. Hør bare her:

- Forholdene er strålende. Vi har et flott hotell med gjestfrie folk og god service. Treningsbanen er kanskje litt liten, men vi har to mål og linjer. Det holder, oppsummerer trener Thorir Hergeirsson overfor Nettavisen.

Pyntet til fest
Positive nyheter har nemlig stått i kø siden laget ble busset inn fra Skopje søndag.

Da var bagasjen borte, Isabel Blanco fortsatt skadeplaget og hele EM-arrangementet litt på halv tolv. Nå er historien en helt annen.

- Vi har fått innlosjert oss i løpet av dagen og alle jentene har fått pyntet rommene sine med julestæsj og lys, forteller Kari Mette Johansen entusiastisk.

Dropper legetruser
Tirsdag kveld tikket også all bagasjen inn på Hotel Bellevue. Det løste også et og annet problem for forfengelige jenter på gulljakt.

Samtidig ble landslagslege Ola Sand fratatt et privilegium utenom det vanlige.

Han måtte nemlig ut å shoppe det mest nødvendige da fire medlemmer av den norske troppen ventet forgjeves på koffertene i Makedonia.

- Så nå slipper de å gå med dine truser?

- Det var ikke mine truser, hehehe. Men noen jeg kjøpte med til dem og til meg selv. Det var jo flere av oss som ikke hadde fått noe bagasje i det hele tatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blancos fullmakt
Med problemene av veien har landslaget for alvor fokusert på møtet med Spania. Kanskje er det da godt at spansktalende Isabel Blanco har fått fullmakt til å spille av det norske apparatet.

- Hva betyr det at vår spanjol er tilbake?

- Isabel er en kriger med mye erfaring. Hun utstråler en voldsom vilje og entusiasme. I tillegg er hun en dyktig håndballspiller, både i forsvar og i angrep, sier Hergeirsson.

Han tror Spania er et lag som passer Norge godt.

- De er et lag spiller litt annerledes enn normale, europeiske lag. De er uforutsigbare og er individuelt dyktige i forsvarsarbeidet. Derfor er det litt vanskelig å vite hvor en har dem og hvor høyt de kommer ut. Men det er også et lag som absolutt er mulig å slå med våre kvaliteter.

Det må vi også om suksessen fra OL i Beijing skal gjenskapes.

PS! Foruten Spania er også Ukraina og Portugal i Norges EM-gruppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.