RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra «kokainkyss» til Contador

Foto: Joel Saget (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Nivåene er latterlige lave, mener spanjolens stjerneadvokat.

Andy Ramos er mannen som skal renvaske Alberto Contadors navn og rykte i den pågående dopingsaken.

Advokaten forteller i et intervju med nyhetsbyrået AP at dommen i disiplinærsaken som nå ligger hos det spanske sykkelforbundet, kan falle «når som helst». Contador testet positivt for det forbudte stoffet clenbuterol under sommerens Tour de France, og forsvaret er bygget rundt påstanden om at 27-åringen inntok stoffet via forurenset mat.

- Ingen av forskerne vi har jobbet med peker mot noen annen årsak at matforurensing. Nivåene er latterlige lave, dette kan ikke dreie seg om noe annet, mener Ramos.

Frikjent kokainkysser
Contadors juridiske rådgivere har blant annet dratt paralleller til saksgangen Richard Gasquet og Dmitrij Ovtsjarov. Gasquet, en fransk tennisspiller, ble idømt en to og en halv måneders utestengelse i mars 2009, etter at han testet positivt på kokain.

24-åringen forklarte siden at han fikk i seg stoffet da han kysset en kvinne.. Mannen som forsvarte Gasquet: Andy Ramos. Både WADA og det internasjonale tennisforbundet ønsket franskmannen straffet ytterligere, men CAS aksepterte tennisspillerens forklaring.

Les også: Én av disse gir Contador håp

Bordtennisspilleren Ovtsjarov har vi omtalt tidligere her på procycling.no. Ifølge hovedpersonen selv testet han positivt etter å ha spist forurenset kjøtt under en turnering i Kina. Opprinnelig var det kun Ovtsjarov som testet positivt på clenbuterol, men ytterligere tester av lagkameratene hans viste at og de hadde mikroskopiske mengder av stoffet i seg.

Det tyske bordtennisforbundet valgte å frikjenne utøveren, men WADA (det internasjonale antidopingforbundet) vurderer fremdeles å anke frikjennelsen inn til idrettens voldgiftsdom.

Contador: - Alt rakner
Fra treningsleiren til Team Saxo Bank på Fuerteventura har også Contador selv lettet på sløret i forhold til den pågående dopingsaken.

- Folk skiller ikke mellom 50 piktogram clenbuterol og andre ting som er mye sterkere. Jeg vant ikke touren takket være 50 piktogram clenbuterol, uttalte Contador nylig til ABC.

- Det som uroer meg mest er alt jeg har oppnådd ved å vinne touren, vueltan og giroen. Hele imaget jeg har bygget opp og alle timene jeg har jobbet for dette, ser ut til å forsvinne, fortsetter han.

Les også: Stresset Contador mister håret

Fremdeles vet ingen når dommen i disiplinærsaken faller. Advokaten mener som nevnt det kan skje innen dager, andre mener det skjer før jul - mens flere spanske rapporter indikerer av saksbehandlingen kan trekke ut i flere måneder til.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere