RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra latter til LSK-helt

Sist oppdatert:
Han så ut som bambi på isen da han startet. Så våknet Lars Ivar Moldskred – til gangs.

LA MANGA (Nettavisen): LSK - HALMSTAD 6-4 (etter straffesparkkonkurranse, 2-2 ordinær tid):

Lars Iver Moldskred (29) kom til Lillestrøm da Åråsen-laget solgte Heinz Müller til Barnsley sist sommer. Sunnmøringen har gledet Lillestrøm-spillerne mye med sitt sprudlende humør og mange sprell – og fikk nylig skryt av keeperkonkurrent Otto Fredrikson for måten han pushet finnen på LSK-treningene.

Liker å finte
Mandag fikk den tidligere Molde-keeperen sjansen mellom LSK-stengene etter at nevnte Fredrikson hadde pådratt seg en mindre strekk, men de første 20 minuttene så det ikke ut som om Moldskred hadde tenkt å gripe den. Klareringene på tilbakespillene var mildt sagt urovekkende, og noen finter mot fremadstormende Halmstad-spisser gjorde at det var akutt behov for hjerte- og blodtrykksmedisin på LSK-benken.

- Jeg liker egentlig å ta sånne dragninger, og følte egentlig at jeg hadde god kontroll på den første, men det så kanskje ikke helt sånn ut, innrømmer sisteskansen.

Det ble også behørig bemerket i hvilen.

- Jeg fikk beskjed i pausen om å ta litt enklere valg, sier Moldskred.

Det gjorde han, og fra da av gikk alt så meget bedre. Moldskred hadde kontroll, og var sjanseløs på Halmstad-scoringen i sluttminuttene. Og i den påfølgende straffesparkkonkurransen løftet Moldskred både seg og labbene, og stoppet to av svenskenes ellevemetere.

Dagens helt
Etterpå vanket det ros og klapp på skulderen fra alle lagkompisene, og Tom Nordlie var meget imponert over måten sisteskansen løftet seg på.

- Han er så tent på å bli førstekeeper at han gjør feil som du vel bare ser i Donald Duck, humrer LSK-treneren.

- Men det er sterkt av Lars Ivar å komme tilbake etter en sånn start. Det viser styrke, skryter Nordlie.

Håper på Fredrikson-suksess
Selv sier Moldskred til Nettavisen at han kan skjønne hvis han ikke starter sesongen som Lillestrøms førstevalg i mål, men han håper å bygge opp Otto Fredrikson – slik at det også kan dryppe litt på ham etter hvert.

- Jeg er litt i den situasjonen Otto var i fjor, han startet også på benken, så ser vi den utviklingen han har hatt. Forhåpentligvis kan jeg hjelpe ham til å bli finsk landslagskeeper. Det fortjener han, og så kan han kanskje ta steget videre, sier Moldskred.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere