*Nettavisen* Sport.

Fra måltørke til champagnefest

Daniel Fredheim Holm brøt forbannelsen og sørget for at Vålerenga endelig begynte å score mål igjen.

29.10.05 23:12

ODD STADION (TV 2 Nettavisen): ODD GRENLAND-VÅLERENGA 2-2:

I Vålerenga-garderoben slo lynet ned, en flodbølge av fest skyllet over dem, og det falt murpuss fra veggene som ristet på grunn av ekstatisk jubel. I løpet av de siste 21 årene har Oslos stolthet ventet og ventet, opplevd forferdelige sportslige nedturer og vært forbundet med rot, krangling og «bare nesten».

I fjor glapp seriegullet med ett eneste mål. Det holdt på å skje igjen.

- Vi er seriemestere
På stillingen 2-1 til Vålerenga hadde mannen som scoret Oslo-lagets første mål siden 4-1-seieren borte mot Fredrikstad 13. sptember, Daniel Fredheim Holm, sjansen til å øke til 3-1.

- Det skal være mål, men akkurat nå driter jeg i det. At vi ikke har scoret på så eller så mange kamper, spilller ingen rolle. Det er vi som seriemestere, roper helten sjøl til TV 2 Nettavisen.

Fredheim Holm er ubeskrivelig lettet over at bommen hans ikke ble avgjørende. I fjor hadde Morten Berre nesten en identisk sjanse med den også Vålerenga-spissen bommet på. Det ble skjebnesvangert.

- Hva tenkte du umiddelbart etter den bommen?

- Jeg er glad at bommen min ikke ble avgjørende, men igjen – det driter jeg i, sier han og tar siste flaske ut av bruskassa som ligger veltet i garderoben, og spruter på medspillere og journalister.

- Nå skal vi feste!

Oppmøte Rådhusplassen
Og festing blir det utover lørdagskvelden og -natta. I tillegg til alle Vålerengaspillerne, som kommer til å bli partykonger, inviterer Vålerenga-direktør Kjetil Siem hele hovedstaden på fest.

- Jeg oppfordrer alle som bor i Oslo til å komme seg ut i gatene og møte opp på Rådhusplassen, sier Siem til TV 2 Nettavisen. Som sikkert er glad for at klokka skal stilles en time tilbake i natt.

I forkant av den avgjørende serierunden ble det etterlyst medisinsk hjelp til tilskuere med frynsete nerver og dårlig hjerte. På Odd stadion kunne det sikkert blit utdelt nitroglyserin til noen og en hver.

Halvminuttet etter at Klanen jublet for den første scoringen i Kristiansand, dundret Tommy Svindal Larsen i 1-0 til hjemmelaget. Dermed måtte Vålerenga angripe, noe som ga resultater. 10 minutter senere krangler Daniel Fredheim Holm inn Oslo-lagets første mål på åtte timers fotball denne høsten, og da André Muri stanget inn 2-1-ledelse like før pause roet Klanen seg ned.

Siste scoring i Skien denne sesongen sørget Tarjei Dale for. En gedigen markeringssvikt i Enga-forsvaret gjorde at Dale fikk stå helt alene og heade inn 2-2.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.