Gå til sidens hovedinnhold

Fra mobbeoffer til mesterligahelt

Manchester United knuste Schalke 04 og er klare for finale i Mesterligaen.

MANCHESTER UNITED -
SCHALKE 04 4-1:

I slutten av april opprettet Manchester Uniteds Darron Gibson konto på det populære nettstedet Twitter.

I likhet med så mange andre profilerte fotballspillere, så nok den unge midtbanemannen sitt snitt til å få bedre kontakt med fansen gjennom mikrobloggen.

Manchester United-spillere som Rio Ferdinand, Michael Owen og Wayne Rooney er alle aktive på nettstedet og det blir stadig mer populært å ytre meninger der.

Mobbet bort
Twitter-lykken ble imidlertid kortvarig for Gibson. Takket være mye hets og negative tilbakemeldinger, valgte spilleren kort tid etter å stenge kontoen «dgibbo28».

Bakgrunnen for hetsen hadde mye å gjøre med at nordirske Gibson har valgt å spille landslagsfotball for Irland, noe som ikke har blitt tatt godt imot av hans landsmenn.

Andre som slengte dritt, mange av dem United-supportere, var også i bunn og grunn bare misfornøyd med 23-åringens prestasjoner i den røde trøya denne sesongen.

«Darron Gibson er på Twitter. En landsforræder og en elendig spiller», kunne man for eksempel lese i timene etter at kontoen ble opprettet.

I onsdagens mesterligamøte med Schalke 04, fikk imidlertid nordiren det man vel kan kalle en aldri så liten revansje mot alle de som kritiserte prestasjonene hans.

Midtbanemannen vartet nemlig opp med både mål og målgivende, da et noe B-preget Manchester United tok seg som forventet til finale i turneringen.

Tabbe av Neuer
Det var lenge ganske så kjedelig å følge de to lagene i semifinalen på Old Trafford. United hadde 2-0 å gå på fra første møte og trengte ikke stresse på noen måte.

Etter 26 minutters spill smalt det imidlertid og sist på ballen var Antonio Valencia, mannen som har vært ute store deler av sesongen med skade.

Vertene vant ballen på midtbanen og Gibson slo presist fram mot Valencia. Alene med burvokter Manuel Neuer gjorde høyrevingen ingen feil og United var foran.

Bare fem minutter senere skulle vondt bli verre for gjestene fra Tyskland. Denne gangen var rollene byttet.

Gibson fikk ballen fra Valencia og fyrte løs fra rundt 20 meter. Det harde skuddet gikk rett på Neuer, men keeperen valgte løsningen med å slå ballen i stolpen og inn i eget mål.

Svakt keeperspill av Schalke 04s stjerne, men det brydde nok en jublende Gibson seg svært lite om akkurat der og da.

Dermed var kampen om avansement i realiteten kjørt, men ti minutter før pause fikk gjestene et bitte lite håp, da José Manuel Jurado banket inn reduseringen. 2-1 sto seg til pause.

Anderson-show
En annen som fikk tillit i onsdagens semifinale og grep sjansen, var brassen Anderson. I løpet av andre omgang nettet brassen to ganger.

Det første kom etter 72 minutters spill.

Nani gjorde et flott forarbeid på høyresiden og la inn mot lagkameraten. Anderson traff ikke skikkelig på første forsøk, men på forsøk nummer to sendte han ballen forbi Manuel Neuer.

Bare fire minutter senere kom hans andre for kvelden. Dimitar Berbatov kom alene igjennom, men i stedet for å skyte, la han til Anderson, som satte inn 6-1 sammenlagt.

Dermed var det ingen tvil. Manchester United er klare for finale i Mesterligaen og der venter Barcelona. Finalen spilles på Wembley 28. mai.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken