RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra narkorus til gledesrus

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Santonio Holmes avgjorde Super Bowl med en fantastisk touchdown.

ARIZONA CARDINALS – PITTSBURGH STEELERS 23-27:

Det var nesten ingen som trodde på Arizona Cardinals i den 43. utgaven av Super Bowl før laget fra lille Glendale ledet 23-20 noen minutter før slutt. Da var plutselig håpet om seier ikke bare tent, men på grensen til å bli virkelighet.

Så – ut av intet – dukket Santonio Holmes opp bak en mur av Arizona-spillere i målsonen, svevende høyere og høyere helt til han fanget ballen, og så vidt fikk begge føttene i bakken før han falt ut over sidelinjen.

Touchdown!

Ba om å få ballen
Det avgjorde kampen i favorittenes favør og sikret Pittsburgh Steelers lagets sjette triumf i Super Bowl – det er ny rekord i National Football League.

- Jeg sa til Ben (quarterback Ben Roethlisberger, red.anm.) før det siste spillet at jeg ville være den som gjorde de viktigste spillene for laget i kveld. Store spillere står fram i de store kampene. Jeg vil takke fansen og hele Pittsburgh by, sa Holmes da han mottok trofeet som kampens viktigste spiller.

Han skrøt også hemningsløst av sin quarterback.

- Jeg visste at forsvaret vårt ville vinne tilbake ballen, og jeg visste at vi har en fantastisk quarterback i nummer 7. Han jobber alltid hardt og gir oss en mulighet til å vinne.

Santonio Holmes har så langt i karrieren vært mest kjent for sin uheldige omgang med narkotika. I høst ble han stoppet av politiet med marihuana i bilen. Tidligere har han også innrømmet at han solgte narkotika på gatehjørnene hjemme i Belle Glade i Florida i ungdomstiden. Han takker sin mor for at han sluttet og i stedet satset for fullt på fotball.

Pittsburgh takker nok også Santonios mor nå.

Fitzgerald spesial
Det så nemlig veldig stygt ut for Steelers. Pittsburgh hadde vært det beste defensive laget gjennom hele NFL-sesongen, men mot Arizona fikk de virkelig testet seg i det som ble en av de mest dramatiske finalene i NFL-historien.

Med kun tre minutter av igjen av det knallharde oppgjøret, løp Arizonas største stjerne – pasningsmottakeren Larry Fitzgerald – inn til sin andre touchdown i oppgjøret og sørget for at Cardinals tok en 23-20-ledelse.

Etter en forferdelig sisteomgang, der Steelers hadde blitt utspilt 16-0, så det ut som det gikk mot en sensasjonell seier til Cardinals – et lag som aldri hadde vært i Super Bowl før. Men da våknet endelig Pittsburghs offensive spillere fra dvalen og satte inn en imponerende sluttspurt.

Pittsburghs quarterback Ben Roethlisberger, som inntil da ikke hadde utmerket seg, sørget for at Steelers satte i gang et offensivt storspill der de avanserte hele 78 yards på to minutter.

Med kun 42 sekunder igjen av den høydramatiske finalen scoret Santonio Holmes den vinnende touchdownen for Pittsburgh. Etter at Jeff Reed sparket inn det påfølgende poenget, ende det med en 27-23-seier til laget fra stålbyen.

Fantastisk comeback
Arizona overbeviste alle pessimistene som trodde at dette skulle bli en enkel seier for Pittsburgh. Forsvarsspillet har langt fra vært av det samme kaliberet som Pittsburghs denne sesongen, men de hadde tydeligvis gjort hjemmeleksen sin. Men akilleshælen for Arizona i denne kampen ble de 106 straffeyardene de pådro seg gjennom det tette oppgjøret.

Kampen var kun fem minutter gammel da Roethlisberger tok ansvar og løp inn til touchdown, men spillet ble utfordret av Cardinals-trener Ken Whisenhunt og dømt dødt fordi det viste seg at Roethlisberger hadde vært i bakken med kneet før han krysset mållinjen.

I stedet ble det til en field goal fra Jeff Reed, og Pittsburgh tok oppskriftsmessig ledelsen 3-0.

Da Gary Russell løp inn til enda en touchdown kun ett minutt ut i den andre perioden, forventet nok Arizona-fansen stygge sifre da de lå under 0-10.

Men Cardinals kom flott tilbake. På den påfølgende driven viste Arizona at de så absolutt fortjente en plass i Super Bowl da de etter flere gode pasningsvalg kom tilbake i kampen med Ben Patricks touchdown. Stillingen 10-7 til Steelers sto seg helt til slutten av den andre perioden.

Super Bowl-rekord
Da startet den virkelige dramatikken på Raymond James Stadium.

Arizona var helt oppe ved Steelers målsone etter enda en god spillserie. Da alle forventet at Arizona skulle ta ledelsen ved en touchdown, skjedde det utrolige. Kurt Warner kastet en lompe som var ment til Anquan Boldin, men det svake kastet ble brutt av James Harrison.

Harrison, som er en forsvarsspiller og absolutt ikke kjent for å score touchdowns, løp hele banen og sendte Steelers inn til pause med en 17-7-ledelse.

Hans løp på 100 yards for en touchdown er det lengste løpet i Super Bowl noensinne.

Arizona var i sjokk – Pittsburgh var i himmelen.

Det som egentlig skulle ha vært en enkel touchdown for Arizona, ble et vanvittig spill av Pittsburgh.

Hele den tredje perioden ble dominert av et langt angrep fra Pittsburgh. Forsvaret til Arizona viste klare svakheter, og måtte tåle mange personlige feil som resulterte i straffeyards. Men Pittsburghs angrep viste også svakheter og greide ikke å utnytte Arizonas tabber. Dermed endte angrepet med tre poeng som ble sparket inn på en field goal av Reed.

Nervepirrende avslutning
Syv minutter før slutt ble det igjen spenning i kampen da Larry Fitzgerald endte en drive som hadde vart i fire minutter med et flott mottak for en touchdown. Arizona hadde kjempet seg heroisk inn i kampen igjen, og Pittsburghs ledelse var nå kuttet ned til kun seks poeng.

Og Arizona-forsvaret fulgte opp det gode offensive spillet. Med kun tre minutter igjen av kampen sørget forsvaret for at Steelers pådro seg en safety, og Arizona fikk to poeng til på tavla. Nå hadde Cardinals virkelig fått blod på tann.

Noen minutter senere eksploderte stadion. Arizona vartet igjen opp med et godt pasningsspill, og Fitzgerald løp inn til sin andre touchdown for dagen og sendte Cardinals opp i en sensasjonell 23-20-ledelse.

Men så satte altså Pittsburgh inn en fantastisk sluttspurt, og Holmes ble den store helten da han sørget for Pittsburghs sjette triumf i Super Bowl.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere