*Nettavisen* Sport.

Fra nattverd til seier

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Marius Johnsen gikk rett fra nattverd til kamp mot Molde søndag. Der ble han matchvinner med sin 3-2-scoring mot Molde.

02.10.06 00:13

START - MOLDE 3-2:

KRISTIANSAND (Nettavisen): - Det er første gangen jeg har gjort det, for jeg er så fokusert på forberedelsene mine før kamp. Men nattverden i Frikirken i formiddag var perfekt oppladning. Kampen var helt fantastisk, sier venstrebacken til Nettavisen.

Med sin fjerde scoring er Johnsen Start-toppscorer i serien sammen med David Nielsen. Etter kampen er sørlendingene oppe på fjerdeplass, mens Molde falt til kvalikplass.

- Det er surt, vi kunne absolutt avgjort dette. Men vi har aldri spilt så bra og så dårlig i én kamp, fortviler Molde-trener Arild Stavrum, etter å ha sett laget sitt gi bort 2-1-ledelsen.

-Vil bort fra nedrykk
Med fire kamper og 12 poeng å spille om har Start en mulig medalje å spille for, men slik ser ikke banens beste, Kristofer Hæstad, kampen.

- Vi konsentrerer oss bare om å komme oss ned fra nedrykksstriden, så jevnt er det i år, sier banens beste. Hæstad var omtrent den eneste på banen som holdt mål i begge omgangene.

I en høydramatisk thriller klarte Start å snu en elendig kamp til seier. Etter pause lå Start an til å havne i kvalifiseringsstriden på stillingen 1-2. Da lå Molde 6 poeng over kvalifiseringsplass. For Molde kjørte fullstendig over Start, og makrellfotballen liknet mest en ferdigsløyet, fet høstfisk på kjøledisken.

- Høylytt, men saklig
-Strategien var god, men vi maktet ikke følge den. Men i pausen fikk vi justert dette, fikk kneblet spillet og vinne dueller, sier Start-trener Stig Inge Bjørnebye, som karakteriserer sine uttalelser som «høylytt».

- Det var høylytt, men jeg tror det var saklig. Jeg liker ikke brøling, sier Bjørneby, som nå står med bare to tap på de siste ni kampene.

- Vi har guts. Vi har tatt lærdom av cup-tapene. Vi er målbevisste, og har klar oppfatning av hvor vi vil, messer en synlig fornøyd trener.

Den lavmælte taktikken virket. Men det ble ikke mål, selv da David Nielsen bokset ballen mot mål etter 58 minutter, og fikk gult i stedet for scoring. Først da Atle Roar Håland tok ballen i egne bein og jaget over hele banen etter 63 minutter ble det sving på sakene. Midtstopperen serverte til nevnte Nielsen, som kranglet ballen under Jan Kjell Larsen.

- Aldri før
Molde, som gikk fra å være fantastiske til å innta statistenes rolle, kan takke høyere makter for at ikke Start satte mer enn to mål i andre omgang.

- Vi har aldri spilt så bra i år som i første omgang, og aldri så dårlig som i andre omgang, sier Arild Stavrum.

Han forstår ikke helt hvordan det gikk til. Daniel Berg Hestad, Marel Baldvinsson og Stian Ohr eide banen, men laget klappet helt sammen.

- Jeg har ingen god forklaring. Vi styrer alt som er i første, og er på nippet til å gjøre 3-1. Så tar Start over, spesielt Bjarte Lunde Aarsheim på Starts midtbane. Jeg vet ikke om vi går tom. Høsten blir tung, men vi har gjort så mye bra at jeg tror det går bra, sier Stavrum.

PS: Start-spiss David Nielsen gikk ut med vondt i låret etter 78. minutter, og må stå over neste kamp, opplyser Start-lege Aleksander Sandnes.

- Han slo opp en lårstrekk han fikk i kampen mot Vålerenga. Men han er klar om fjorten dager, sier Sandnes.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.