Fredag var Lotto Belisol samlet i Belgia for møter og test av nytt utstyr. Selv om møtet var praktisk rettet og gjort på én dag, melder Vegard Breen om god stemning i troppen.

- Det virket som det var én stor gjeng. Jeg trodde det kom til å være noen grupperinger innad i gruppen, men jeg tror det er et samlet lag, sier Vegard Breen til procycling.no.

Etter fire år i Joker Merida signerte Vegard Breen for World Tour-laget Lotto Belisol. Laget har stjerner som danske Lars Bak, André Greipel og Jurgen Van Den Broeck. Selv om han offisielt først blir en del av troppen i januar, er samarbeidet i gang for fullt.

Les mer: Her jubler han for proffkontrakt

- Det var en kjapp seanse der vi gjorde unna mye praktiske oppgaver som å prøve klær, sko samt møter og informasjon om planene videre. Jeg fikk prøve drakten, men den skreddersys på mål og er nok ikke klar før i desember. De målte draktene vi prøvde, og noterte hvor de skulle fjerne eller legge på stoff. De trykker også «Vegard Breen» på drakten, sier 23-åringen.

Det ble også presset inn fysiske tester på møtet. Breen forklarer at trenere i laget kartla styrken i mage og rygg, som de skal bruke som grunnlag for å konstruere et styrkeprogram i vinter. Testresultatene er han dog usikker på.

- Jeg fikk egentlig ikke noen tilbakemeldinger på hvordan jeg lå an nå. De diskuterte på flamsk, noterte ned resultatene i skriveboken. Men basisstyrken er noe jeg har jobbet med en stund, så jeg tror jeg vet hvor svakhetene mine er. Hvis ikke får jeg nok vite det snart, sier Breen.

Teambuilding
Neste samling arrangeres i løpet av siste uken i november og skal brukes til å bygge lagånden. Den åttende desember reiser laget til Mallorca for en ti dager lang treningssamling. Der blir trolig også første del av rittprogrammet klart. Breen sier han ikke har tenkt på hvilke ritt han vil starte i proffdebuten.

- Jeg bryr meg egentlig ikke hvilke ritt jeg får kjøre, men jeg håper jeg får et program som er litt forutsigbart. Lagets største stjerner får velge ritt først, så blir nok jeg plassert der det er ledige plasser til slutt, sier Breen.

Trolig ny trener
Selv om det ennå ikke er helt avklart, vil Breen trolig bli trent av eksperter fra Energy Lab, Belgias svar på Olympiatoppen. Her kvitterer brorparten av Lotto Belisol-mannskapet treningsprogrammene sine, og Breen har allerede kartlagt kapasiteten på labens testsykkelen.

Les mer: Testet seg mot belgiske stjerner

- Treningen blir nok annerledes enn det jeg er vandt til fra før, men det blir nok ingen store forandringer. Det går på detaljer, sier Breen.

Operasjon
Breen har ikke begynt treningen mot sesongen ennå. Etter sesongen opererte han ut mandlene for å unngå hyppige halsinfeksjoner, som har vært et problem i tidligere sesonger.

- Da jeg reiste til Belgia var det første dagen uten sterke smertestillende. Etter operasjonen har jeg bare holdt senga, prøvd å spise. Jeg har allerede gått ned tre kilo. Det er dessverre ikke bare fett, men også muskler som forsvinner. Det er ikke helt ideelt.

Les også: - Jeg la på meg syv kilo i ferien

- Dietten har gått i suppe og havregrøt, mat det er enkelt å svelge. Operasjonen var planlagt, og det var en grunn til at jeg tok den på høsten, sier Breen.