*Nettavisen* Sport.

Fra raseri til triumf

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Først slaktet hun forholdene. Så slaktet Astrid Uhrenholdt Jacobsen konkurrentene.

16.02.08 18:19

- Jeg mener det er uakseptabelt å dra hele skisirkuset ned hit, for å ødelegge et par ski per løper i en fiasko av et verdenscuprenn, skrev Uhrenholdt Jacobsen på sin hjemmeside fredag kveld (les om det her).

Om hun gikk i sinne skal være usagt, men i hvert fall gikk 21-åringen fra Smestad inn til seier på lørdagens 7,5 km fri i prøve-VM. Dermed tok hun sin andre verdenscupseier. Den første kom på 15 km fellesstart i fristil i Russland før jul for sprintverdensmesteren fra 2007.

0,4 foran
I mål var Uhrenholdt Jacobsen 0,4 sekunder foran polske Justyna Kowalczyk og sju sekunder foran Tour de Ski-vinner Charlotte Kalla, som avsluttet knallsterkt.

Og det var ikke bare Astrid Uhrenholdt Jacobsen som imponerte. På en dag da de norske herreløperne skuffet stort, leverte de norske jentene en knallsterk laginnsats. Alle de fem norske jentene som startet endte blant de 12 beste.

Knallsterk laginnsats
Therese Johaug ble nummer sju, mens Marit Bjørgen nok en gang viste at formen ikke er helt håpløs. Rognes-jenta ble nummer ni.

Kristin Størmer Steira og Marthe Kristoffersen ble henholdsvis nummer 11 og 12. Avstanden fra 18 år gamle Kristoffersen til Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke mer enn knapt 34 sekunder.

Vibeke Skofterud måtte trekke seg rett før start på grunn av en skulderskade.

Les alt om prøve-VM i Liberec i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag