Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra seier til julebukk

Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Stian Eckhoff tok onsdag sin aller første seier i verdenscupen. Seieren feiret han med å gå julebukk!

Stian Eckhoff skjøt feilfritt og gikk raskt i sporet på onsdagens skiskyttersprint. Det holdt til seier - 25-åringens første i verdenscupen. Endelig fikk han vist hvor god han er på sitt beste.

- Akkurat nå er jeg ganske avslappet. Jeg prøver å ta det med ro, og bare nyte det en stund. Dette er noe jeg har jobbet for i mange år, forteller Eckhoff til TV 2 Nettavisen.

Han følte ikke at han presterte noe storløp onsdag.

- Jeg ga det jeg hadde, uten at jeg følte at det var et storløp. Jeg trodde det skulle holde til en topp-5-plassering, og var ganske spent ettersom løperne kom i mål, forteller 25-åringen, som tidligere hadde tredjeplass som beste verdenscupplassering.

Spesielt skytingen gledet Eckhoff i timene etterpå.

- Skytingen var det beste. Endelig fikk jeg stang inn. Jeg har hatt litt stang ut før i år, så det var deilig å få stang inn. Nå skal jeg bare slappe av og kose meg i kveld.

- Det er vel lov å kose seg litt ekstra i kveld?

- Jeg synes det.

Naturligvis blir det mye styr i etterkant av en seier i verdenscupen. Spesielt når det er karrierens første. Stian Eckhoff koblet av på en spesiell måte.

- Vi har vært hos smørerne og gått julebukk, Alexander Os og jeg. Vi delte ut sånt som nissen deler ut; Litt gløgg og sånt, ler Eckhoff.

Fredag går han ut som førstemann i jaktstarten over 12,5 kilometer.

- I morgen skal jeg bare sove litt, slappe av og ikke tenke så mye. Jeg vil ikke gjøre ting så avansert, bare sjekke at ting fungerer.

- Og hvordan har du det egentlig nå?

- Det er vanskelig å beskrive hvor deilig det er. Jeg fikk en veldig ro over meg etter at jeg fikk det litt på avstand. Jeg fikk en veldig ro av å vite at det er mulig, samtidig som jeg ble veldig glad, sier Eckhoff.

Vi tror ham så gjerne.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!