I 2019 pådro Bjelde seg en alvorlig kneskade som satte henne ut av spill hele sesongen.

Jenta fra Sogndal slo imidlertid hardt tilbake i 2020, et år som toppet seg med landslagsplass til den avgjørende EM-kvalifiseringskampen mot Wales i slutten av oktober.

Foran årets sesong ble det så klart at 21-åringen overtok kapteinsbindet i Arna-Bjørnar etter Helene Gloppen.

- Det er jo første gang jeg er kaptein på et sånt lag, så for meg var det stas og gøy å få lov til å få det ansvaret. Det er en rolle jeg føler at jeg kan utfordre meg selv som fotballspiller og ta større ansvar i og jeg har egentlig trivdes veldig bra i. Så det er veldig gøy, sier Bjelde til Nettavisen.

Til tross for å bli kaptein i en alder av 20 påpeker Bjelde uansett at hun gjennom årene har skaffet seg mye i Toppserien. Allerede i 2016 kom nemlig debuten for Arna-Bjørnar i den øverste divisjonen.

- Jeg har vært i klubben en god stund og i Toppserien i seks år. Tross min unge alder har jeg alltid vært en person som liker å ta på seg ansvar på banen og med kroppsspråket vise måten jeg er på. Jeg er kanskje ikke den kapteinen som snakker mest og på en måte tar størst ansvar der, men jeg er en kaptein som viser engasjement, kroppsspråk og vilje, og får med meg laget på den måten, sier hun.

Les også: Avaldsnes-treneren om landslagsprofilen: - Et angrepsvåpen alene

- Skal jobbe beintøft

Som nevnt gikk en stor drøm i oppfyllelse da Bjelde ble tatt ut på landslagssamling i oktober 2020. Siden den gang har imidlertid navnet hennes uteblitt fra Martin Sjögrens landslagstropper.

- Man har alltid lyst til å være med og jeg er alltid klar, for å si det sånn. Men jeg satser på at min mulighet kommer igjen en gang. Det er bare å fortsette. Jeg har mine mål å se fram mot, og jeg skal jobbe beintøft for å nå de. Så jeg er ikke akkurat bekymret for det.

- Så en fast landslagsplass er målet?

- Sånn har det vært så lenge jeg kan huske, men man må begynne en plass. Det å få være med på noen samlinger er første prioritet, men å få en fast plass der i løpet av noen år hadde helt klart vært veldig gøy.

Knalltøff sesongstart

For Arna-Bjørnars del startet sesongen på verst tenkelig vis. I den første serierunden ble det tap mot Klepp etter at bergenslaget lå under 0-4 allerede etter 20 minutter. Deretter ble også LSK og RBK for sterke.

Slik oppsummerer Bjelde sesonginnledningen:

- I den første kampen kom ting litt brått på. Vi tenkte at Klepp var et lag vi skulle slå, og så hadde vi to kamper mot litt tøffere motstand. Vi kjempet oss bedre inn i kampen mot LSK, men allikevel har det raknet litt bakover. Mot Rosenborg ble det et steg opp. Vi har jobba masse med det vi skal forbedre oss på nå fremover. Vi satser på at treningene og det vi har øvd på kommer frem i kampene fremover, men vi har tatt skritt og jeg har troen på at det nå bare handler om å få snudd det.

Tirsdag venter et Vålerenga-lag på Intility Arena som ligger på motsatt ende av tabellen etter tre runder. Bjelde er imidlertid optimistisk med tanke på at de kan få med seg noe ut av den kampen.

- Det finnes muligheter der og vi er klar over hva vi skal gjøre. Alle jentene er revansjelystne og skal kjempe hardt for de poengene der. Det blir en tøff match.

Les også: Moe Wold legger skoene på hylla: - Det kommer til å legges merke til

På Intility blir det også et gjensyn med tidligere lagvenninne Rikke Nygard som forlot Arna-Bjørnar til fordel for Vålerenga underveis i fjorårssesongen.

Frem til da hadde de vært lagvenninner siden Bjelde ankom klubben i 2016.

- Både jeg og Rikke unner hverandre alt godt, men det er selvfølgelig spesielt å spille mot hverandre etter så mange år på samme lag. Vi spilte jo mot hverandre før jeg kom til Arna-Bjørnar og på krets og litt forskjellig, så det blir morsomt med en god, gammel duell. Vi har en god tone, så det skal nok gå fint, men begge har lyst til å vinne og har konkurranseskaller, forteller Bjelde.

Kampstart mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar er tirsdag klokken 19.00 og kan ses på Direktesport.no.