Fra Sogndal til Champions League-finale

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

I 2006 forlot Robbie Russell norsk fotball. Onsdag kveld spilte han Champions League-finale.

28.04.11 13:31

Den tidligere Sogndal- og Rosenborg-spilleren tjener i øyeblikket til livets opphold i Real Salt Lake i den amerikanske proffligaen MLS. Klubben har de siste sesongene vært en av Nord-Amerikas aller beste – og har fire strake seirer så langt i årets ligaspill.

Samtidig spilte klubben seg fram til denne sesongens Champions League-finale i CONCACAF-området. CONCACAF er fotballforbundet for Nord-Amerika, Mellom-Amerika og Karibien. Den første kampen mot meksikanske Monterrey endte 2-2, hvilket betydde at Russell & co. hadde et godt utgangspunkt foran onsdagens hjemmekamp i Salt Lake City.

Ble byttet ut
I en meget underholdende og sjanserik kamp måtte likevel hjemmelaget bite i gresset. Chilenske Humberto Suazo gjorde kampens eneste mål på overtid i første omgang.

Robbie Russell spilte fra start, men ble byttet ut i pausen. Med seg som makker i Salt Lakes midtforsvar hadde han for øvrig en annen tidligere kjenning fra den norske eliteserien: Nat Borchers. 30-åringen spilte for Odd Grenland fra 2006 til 2008 og fikk med seg 42 kamper for telemarkingene.

Robbie Russell var på sin side i Sogndal fra 2002 til 2004 – før turen gikk videre til Lerkendal. I Rosenborg fikk han blant annet med seg en rekke kamper i den europeiske utgaven av mesterligaen.

Kneskade
- Jeg kan ikke sammenlikne de opplevelsene med disse, men jeg elsker dem like mye hver for seg. Begge turneringene er prestisjetunge, og det er en ære å få være med på dette, sa Russel til nettstedet tribalfootball.com foran onsdagens avgjørende finalekamp på Rio Tinto Stadium.

I 2006 forlot han Trondheim etter at en kneskade hadde ødelagt store deler av sesongen i forveien. Neste stopp ble danske Viborg, men i 2008 reiste han hjem til USA.

Der fikk han blant annet oppleve å spille MLS-finale mot David Beckhams LA Galaxy i 2009. Kampen endte med straffespark-konkurranse, der Russell fikk æren av å skyte pokalen hjem til Salt Lake.

(ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.