RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Sogndal til Champions League-finale

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
I 2006 forlot Robbie Russell norsk fotball. Onsdag kveld spilte han Champions League-finale.

Den tidligere Sogndal- og Rosenborg-spilleren tjener i øyeblikket til livets opphold i Real Salt Lake i den amerikanske proffligaen MLS. Klubben har de siste sesongene vært en av Nord-Amerikas aller beste – og har fire strake seirer så langt i årets ligaspill.

Samtidig spilte klubben seg fram til denne sesongens Champions League-finale i CONCACAF-området. CONCACAF er fotballforbundet for Nord-Amerika, Mellom-Amerika og Karibien. Den første kampen mot meksikanske Monterrey endte 2-2, hvilket betydde at Russell & co. hadde et godt utgangspunkt foran onsdagens hjemmekamp i Salt Lake City.

Ble byttet ut
I en meget underholdende og sjanserik kamp måtte likevel hjemmelaget bite i gresset. Chilenske Humberto Suazo gjorde kampens eneste mål på overtid i første omgang.

Robbie Russell spilte fra start, men ble byttet ut i pausen. Med seg som makker i Salt Lakes midtforsvar hadde han for øvrig en annen tidligere kjenning fra den norske eliteserien: Nat Borchers. 30-åringen spilte for Odd Grenland fra 2006 til 2008 og fikk med seg 42 kamper for telemarkingene.

Robbie Russell var på sin side i Sogndal fra 2002 til 2004 – før turen gikk videre til Lerkendal. I Rosenborg fikk han blant annet med seg en rekke kamper i den europeiske utgaven av mesterligaen.

Kneskade
- Jeg kan ikke sammenlikne de opplevelsene med disse, men jeg elsker dem like mye hver for seg. Begge turneringene er prestisjetunge, og det er en ære å få være med på dette, sa Russel til nettstedet tribalfootball.com foran onsdagens avgjørende finalekamp på Rio Tinto Stadium.

I 2006 forlot han Trondheim etter at en kneskade hadde ødelagt store deler av sesongen i forveien. Neste stopp ble danske Viborg, men i 2008 reiste han hjem til USA.

Der fikk han blant annet oppleve å spille MLS-finale mot David Beckhams LA Galaxy i 2009. Kampen endte med straffespark-konkurranse, der Russell fikk æren av å skyte pokalen hjem til Salt Lake.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere