Fra startnekt til suksess

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Nicolas Vogondy er inne i sin beste periode som syklist, og jakter nye topplasseringer.

26.06.10 16:47

Franskmannen Nicolas Vogondy startet årets sykkelsesong sent, men franskmannen har kommet sterkt utover i sesongen, og blir trolig en av frontfigurene i Tour de France.

Starten på sesongen ble nemlig sjokkartet for Nicolas Vogondy. I januar ble han nektet startlisens av det franske sykkelforbundet på grunn av uregelmessigheter i hjerterytmen hans. I stedet ble han bedt om å ta en måneds pause fra sykkelsporten.

- Jeg er litt bekymret og veldig skuffet. Jeg ønsket meg en god start i mitt nye lag, fortalte Bbox Bouygues Telecom-rytteren som forlot Agritubel etter 2009-sesongen.

Lite trening
Etter to ukers hvile og både MRI- og stresstest, ble franskmannen friskmeldt og klargjort til årets sesong.

- En enorm lettelse. Jeg får tilbake plassen min hos Bouygues Telecom og håper å være tilbake i konkurranse i midten av april, uttalte Vogondy til L'Équipe.

Franskmannen fikk ikke trent som planlagt mellom desember og februar, men hans nye lag, Bbox - Bouygues Telecom, ga han tillit.

- De fortalte meg: Kom tilbake når du er klar. Jeg ville ikke skuffe laget da jeg hadde signert kontrakt med de rett før jeg fikk startnekt, forklarte han til cyclingnews.com etter etappen.

Fransk fellesstartmester to ganger
Vogondy returnerte som planlagt i midten av april i flere franske klassikere uten de store resultatene.

I etapperittet Critérium du Dauphiné var han tilbake i gammelt slag, og vel så det. 32-åringen med to franske fellesstartmesterskap (2002 og 2008) og flere hederlige etappeplasseringer i Tour de France på merittlisten slo tilbake med både etappeseier og sjetteplass sammenlagt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

- Det er som en drøm, jeg vet ikke hva jeg skal si, fortalte Vogondy etter målgang på den fjerde etappen til Risoul.

Torsdag viste Vogondy franskmennene at suksessen i Dauphiné ikke hadde satt han tilbake. Vogondy vant det franske tempomesterskapet, og kan ikle seg mesterskapstrøyen to ganger under Tour de France.

Se alle Vogondys resultater og laghistorikk (ekstern lenke)

Livs form
Nummer to, Sylvain Chavanel (Quick Step), var i det spøkefulle hjørnet.

- Dette er som paralympisk, vel vitende om Vogondys hjerteproblemer, treer Laszlo Bodrogis lange skadeavbrekk i 2008 og sin egen velt i Liège-Bastogne-Liège som nesten kostet han Tour de France-deltakelsen.

For Vogondy var dette en bekreftelse om at formen er der før Tour de France.

- Jeg er trolig i min livs form. Jeg ønsket meg en pallplassering og det føles enda bedre med seier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Lisensproblemer
- Jeg takker lageier Jean-René Bernaudeau for tilliten da ingen andre lag ville ha meg, sa Vogondy til cyclingnews.com etter seieren.

Vogondy er tatt ut til Tour de France av Bbox - Bouygues Telecom-laget. Det eneste som kan ødelegge tour-deltakelsen for franskmannen er lisensen som går ut 30. juni.

Hvis neste hjertesjekk går i orden vil lisensen bli forlenget for franskmannen som i hvert fall skal sykle det franske landveismesterskapet søndag.

Vi får kanskje se Vongondy i mesterskapstrøyen på alle tour-etappene?

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag