*Nettavisen* Sport.

Fra suksess til fiasko

Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix

Harry Redknapp fra topp til bunns i Premier League.

28.04.13 16:27

READING - QUEENS PARK RANGERS 0-0:

Det laget som tapte søndagens kamp ville definitivt være klar for nedrykk fra Premier League.

Aston Villa lå på 17.-plass, den siste trygge plassen, og de hadde et forsprang på ti poeng ned til både Reading og Queens Park Rangers.

Med fire seriekamper igjen for begge lagene, hadde de en teoretisk sjanse til å plukke tolv poeng hvis de vinner sine resterende kamper, mens Aston Villa ikke kan vinne én av sine gjenstående kamper.

Søndag endte kampen 0-0 mellom bunnlagene, og Premier League-lyset er dermed slukket for begge lagene.

Redningsmannen feilet
Harry Redknapp ble i vinter hentet inn til QPR for å redde plassen i Premier League. Den rutinerte manageren tok fatt på en av sine tøffeste oppgaver i sin manager-karriere.

Den tidligere Tottenham-manageren hentet inn superspiss, Loic Remy, i januar. Mange trodde han kunne være nøkkelen for å overleve i Englands gjeveste selskap.

Tre måneder senere ser den spådommen ut til å ha slått kraftig feil. Nå er Redknapp og QPR på vei ned i Championship.

Tam forestilling
Første omgang var en kjedelig affære, men vi fikk noen gode målsjanser.

Først var det QPR som var nære scoring. 13 minutter ut i førte omgang tok Esteban Granero et frispark rett utenfor sekstenmeteren. Frisparket var godt utført, men uheldigvis for spanjolen traff ballen oversiden av tverrliggeren.

Syv minutter senere var gjestene nære på igjen. Jay Bothroyd ble fint spilt i gjennom alene med keeper, men spissens forsøk på lobb over en Reading-keeper på bærtur strøk utsiden av stolpen.

Fem minutter før pause skulle hjemmelaget ha tatt ledelsen. Pavel Pogrebnyak avsluttet fra kloss hold, etter mye klabb og babb inne i feltet, men Jose Bosingwa reddet ballen på strek.

Heisen er på vei ned
I starten av andre omgang var det hjemmelaget som ville mest. De hadde flere gode kombinasjoner, og produserte et par halvfarlige målsjanser.

61 minutter var spilt når Reading vartet opp med kampens beste angrep. Pogrebnyak fikk til slutt ballen på kanten av sekstenmeteren. Spissen dro seg forbi Bosingwa og sendte avgårde et skudd mot lengste hjørne. Ballen gikk like til side for stolpen.

QPR forsøkte å løfte spillet mot slutten av oppgjøret, men de kom bare til noen få halvsjanser.

Dermed er sjansene for å overleve i Premier League over for begge lagene, og de må ta turen ned til Championship.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag