WEST HAM - TOTTENHAM 1-2:
Han kunne fort blitt den store helten. I stedet skal nok Carlton Cole slite med å sovne i kveld.

For etter først å ha scoret en kandidat til årets mål like etter pause, slo han en fantastisk gjennombruddspasning til Jermaine Defoe, som satte ballen sikkert i mål.

Problemet er bare at Cole spiller på West Ham, og ikke på Defoes Tottenham.

Dermed var veien fra himmel til helvete kort for Cole, som virkelig har fått sving på sakene i år og har blitt et fast innslag på det engelske landslaget.

Dessverre så ble pasningen hans avgjørende for at West Ham ikke fikk med seg poengene fra oppgjøret mot Tottenham på Upton Park.

Treg start
Og det var knyttet stor spenning til oppgjøret i London. Både Tottenham og West Ham har startet sesongen sterkt. Begge klubbene har etter hvert blitt kjent for å underprestere voldsomt, men nå ser det ut til at det er i ferd med å snu. Det var med andre ord håp om en underholdende kamp.

Førsteomgangen startet riktignok ikke lovende. For over halve omgangen passerte før man fikk den første sjansen, men når den første kom, kom mulighetene på rekke og rad.

Og det for begge lag.

For etter 24 minutters spill ble Carlton Cole spilt gjennom. Reprisene viste at Cole var i offside, men assistentdommeren vinket ikke. Dermed var Cole alene med keeper, men den engelske landslagsspissen klarte ikke å overliste Carlo Cudicini i Tottenham-buret.

Fyrverkeri av en kamp
Men så var det Tottenhams tur til å kjøre kampen. Et frispark fra Luka Modric landet på hodet til Ledley King. Midtstopperen stusset ballen videre, men avslutningen gikk i tverrliggeren.

Så var det duket for flere avslutninger fra Modric. Kroaten kom til flere gode muligheter, men klarte ikke å overliste Robert Green.

Men da Tottenham ikke utnyttet sine muligheter, var det West Hams tur til å prøve seg. Carlton Cole viste styrke i feltet og fikk lagt ut til Jack Collison, som kom stormende inn i feltet. Ledley King reagert raskt, kastet seg ned og fikk blokkert avslutningen.

På overtid av omgangen fikk West Ham nok en god mulighet, da Junior Stanislas dro seg fri ned til dødlinjen og fikk slått inn. Carlton Cole var litt for sent ute, og dermed ebbet omgangen ut. Uten at noen av lagene fant veien til nettmaskene.

Fantastisk mål av Cole
Etter hvilen fortsatte det sjanseskapende spillet, og det tok ikke lang tid før det ble omsatt i tellende resultat.

West Ham startet friskest og fikk betalt fem minutter ut i den andre omgangen. Carlton Cole hadde markert seg i førsteomgangen. Nå skulle han virkelig vise seg fram.

Med mann i rygg fikk han vendt opp like utenfor Tottenhams 16meter og klinket ballen i mål med venstrebeinet. En fantastisk prestasjon av landslagsspissen.

Supertabbe
Men så, bare fem minutter senere, skjer det mest utrolige. Cole var nok en gang i sentrum.

Litt inne på egen banehalvdel ble spissen spilt opp. Støttepasningen hans var imidlertid helt forferdelig. Den gikk helt inn til Jermain Defoe, som ikke gjorde noen feil inne i West Hams felt. Dermed sto det 1-1 på Upton Park.

Lennon matchvinner
Så bølget spillet frem og tilbake, med sjanser til begge lag. Den største hadde Luka Modric, på innlegg fra Aaron Lennon. Men nok en gang lyktes ikke kroaten med å treffe mål.

Det gjorde derimot Lennon selv. Den superraske vingen hadde vist seg fram ved flere anledninger tidligere i kampen, men slet med å komme helt fri.

Det gjorde han drøye ti minutter før full tid. Lennon kom seg fri inne i feltet og dunket ballen ned i det lengste hjørnet for Robert Green.

Deretter jaget West Ham utligning, men hjemmelaget klarte ikke å overliste Cudicini i Tottenham-målet. Dermde ebbet kampen ut med Tottenham-seier.

Tottenham står nå med tre strake trepoengere, for første gang på 49 år. Det sørger også for tabelltopp, i alle fall før Chelsea har spilt mot Fulham senere søndag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!